Ajankohtaista

14.7.2017 12.00Miten lapsi- ja perhepalvelut uudistetaan maaseudulla? Ilmoittaudu mukaan työpajaan

Kuntien luottamushenkilötille ja viranhaltijoille suunnattu Lapsi- ja perhepalvelut maaseudulla -työpaja järjestetään Maaseutuparlamentti 2017 -tapahtuman yhteydessä, 1.9. Vesileppis Areenalla, Leppävirralla. Työpajassa käsitellään lapsi- ja perhepalveluja ja niiden uudistamista maaseudulla. Työpajan järjestää Maaseutupolitiikan neuvoston Kansalaistoiminta ja hyvinvointi -verkosto.

14.7.2017 9.00Mahdollistetaan menestyvä maaseutu!

Maaseutuparlamentissa julkistettava maaseutupoliittinen julkilausuma muotoillaan yhdessä. Tutustu sinäkin julkilausuman luonnokseen, kommentoi ja vaikuta Otakantaa.fi -palvelussa.

12.7.2017 12.00Maaseudun superviikonloppu kutsuu keskustelemaan ja vaikuttamaan

Maaseutuparlamentti 2017 on Leppävirralla 1.–3.9. järjestettävä maaseudun superviikonloppu. Tapahtumassa tartutaan rohkeasti tämän päivän ja tulevaisuuden kriittisiin maaseutuaiheisiin ja nostetaan niitä päivän politiikan agendalle, esitellään huikeita menestystarinoita ja rohkaistaan uusiin sekä edistetään maaseudun toimijoiden, päättäjien ja median keskusteluyhteyksiä.

6.6.2017 9.03Maaseutututkijatapaaminen Leppävirralla to 31.8.2017

25. maaseutututkijatapaaminen järjestetään kylpylä-hotelli Vesileppiksessä teemalla ”Maaseutu lähellä”. Abstrakti-haku eri työryhmiin on käynnissä vielä kesäkuussa.

 

31.5.2017 15.15Ministeri Leppä: Suomella ei ole varaa jättää maaseudun mahdollisuuksia käyttämättä

Maaseutupolitiikan neuvoston puheenjohtajaksi nimitetty maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä esitti tänään 31.5. neuvoston kokouksessa, että maa- ja metsätalousministeriö valmistelee välittömästi valtioneuvostolle esityksen parlamentaarisen työryhmän asettamisesta harvaan asuttujen alueiden mahdollisuuksien parantamiseksi.

Maaseutupolitiikan blogi

20.7.2017 9.00Naiskadon syyt ja seuraukset Maarit Sireni

Suomalaisella maaseudulla asuu enemmän miehiä kuin naisia. Sukupuolijakauma on vinoutunut etenkin nuorten aikuisten ikäluokassa. Mediassa suomalaisten maaseutukuntien naiskatoa on verrattu Kiinan hälyttävään tilanteeseen. Miesten yksinäisyys on kuitenkin vain yksi monista epätasapainon seurauksista.

14.7.2017 9.00Kyllä maalla on mukavaa! Keimo Sillanpää

Toteutimme MMM:n tilaaman Maaseutukatsauksen 2017 yhteydessä laajan kansalaiskyselyn. Kyselyn lopussa olleessa vapaassa palautteessa jotkut vastaajat totesivat vastausurakkansa loppukaneettina, että koettakaa nyt hyvät tutkijat ymmärtää, että maalla on mukavaa. Kun asun itsekin maalla, ymmärrystä toki löytyy.

3.7.2017 8.29Platsbaserad regionutvecklingsreform i Västerbotten Ann-Sofi Backgren

Det är bra och intressant med utbyten.  De sista dagarna i juni hade Österbotten besök från Västerbotten. Värd för besöket var Österbottens förbund och deltagarna representerade Region Västerbotten. Att förvaltningsreformerna på båda sidorna om Kvarken fanns på agendan var kanske väntat. Reformerna är omfattande och det är skäl för landsbygdsinvånarna att följa med och ta del i genomförandet av processerna.

21.6.2017 8.00”Katso hevonen!” Sirpa Pussinen

Suomalaiset suhtautuvat hevosiin myönteisesti. Yhtenä syynä tähän on, että hevonen näkyy ympäri vuoden maaseudun maisemassa, kaupunkien kupeessa ja lähellä ihmistä.

15.6.2017 14.00Luonto lähtökohdaksi maahanmuuttajien kotoutumiseen Kati Pitkänen

Lisääntynyt maahanmuutto ja turvapaikanhakijoiden määrä vaatii tehokkaita ratkaisuja kotoutumisen edistämiseen. Luontolähtöiset ratkaisut tarjoavat kotoutumiseen uudenlaisen vaihtoehdon, jossa hyödynnetään luonnon moninaisia hyvinvointihyötyjä ja tuodaan tutuksi kansallisen identiteettimme kulmakiviä. Suomella ja muilla Pohjoismailla on mahdollisuus nousta edelläkävijäksi luontolähtöisessä kotoutumisessa maailmanlaajuisesti.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä