Ajankohtaista

22.11.2017 8.30Maaseudun julkinen henkilöliikenne tarvitsee jatkossa digitaalisten välineiden hyödyntämistä

Kaustisen seutukunnan ja Kannuksen kaupungin alueella keskityttiin vuosien 2015-2017 aikana maaseudun julkisen henkilöliikenteen tarkasteluun hankkeessa Kyytiin! Monipalveluliikenteen kehittäminen Kaustisen seudulla ja Kannuksessa. Tarkemmin sisällöstä kerrotaan tuoreessa raportissa, joka on vapaasti luettavissa osoitteessa www.kase.fi/kyytiin.

14.11.2017 14.00Uudistuva hevostalous-kokoelma on uusi tapa tiedonvälitykseen

Hevosalan toimintaympäristö muuttuu kovaa vauhtia. Ennakoivalle, faktaan pohjautuvalle tiedolle on tarvetta. Juuri avattu Uudistuva hevostalous -sähköinen artikkelikokoelma on nykyaikainen tapa tiedonvälitykseen.

7.11.2017 10.00Monimuotoisuus rikastuttaa työelämää maaseudullakin

Rikastuttava monimuotoisuus työelämässä -seminaarissa kuullaan tutkija-, yritys- ja kehittäjäpuheenvuoroja koskien työelämän monimuotoisuutta erityisesti maaseudulla toimivien yritysten näkökulmasta. Esitykset käsittelevät muun muassa ulkomaalaistaustaisten ihmisten pääsyä työmarkkinoille ja monimuotoisten työyhteisöjen johtamisen haasteita.

30.10.2017 12.00Euroopan maaseutuparlamentti esittää yhteistä paikalliskehittämisen rahastoa

Euroopan maaseutuparlamentti (ERP) järjestettiin lokakuun 18-21. päivänä kolmatta kertaa, kolmen paneurooppalaisen verkoston (ELARD, PREPARE ja ERCA), 250 osallistujan, 40 kansallisuuden ja hollantilaisen Venhorstin kyläyhteisön voimin.

30.10.2017 11.04Paikallisyhteisöjen on tartuttava globaaleihin virtoihin Ilkka Lehtola

Tämä teema nousi esille eduskunnan Pikkuparlamentin Kansalaisinfossa 3.10.2017 järjestetyssä Miksi lähempi on parempi? -seminaarissa, jossa pohdittiin paikallisyhteisöjen kehittämistyön tavoitteita ja merkitystä. Tapahtumassa nousi esille erityisesti paikallisyhteisöjen elinvoima, lähipalvelut ja läheisyyden ekonomia sekä maakuntauudistuksen tarjoamat mahdollisuudet ja uhat.


Maaseutupolitiikan blogi

15.11.2017 14.42Ulkoistus koettelee sote-tavoitteiden rajoja Ilkka Lehtola

Sote-rintamalla kuohuu. Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri on päättänyt ulkoistaa toimintojaan ja ostaa terveyspalvelut perustettavalta yhteiseltä yritykseltä. Sosiaali- ja terveysministeriö pitää sairaanhoitopiirin toimintaa maakunta- ja sote-uudistuksen tavoitteiden vastaisena. 

14.11.2017 14.00Digitalisaation hyödyt eivät tule itsestään! Heikki Konsala

Kansanedustajille ja heidän avustajilleen suunnatussa maaseutupolitiikan Puurobaarissa 9.11. meidän pöydässä keskusteltiin digitalisaatiosta. Päähuomio keskusteluissa kohdistettiin siihen, miten digitalisaation hyödyt saadaan käyttöön. Puhuimme tarvittavasta infrastruktuurista ja kyvystä hyödyntää sitä. Molempia asioita tarvitaan.

6.11.2017 12.00Syksyn satoa - pääsihteerin terveiset Christell Åström

Syksyn ensimmäinen Maaseutupolitiikan neuvoston kokous pidettiin lokakuun puolessa välissä. Neuvoston puheenjohtaja, ministeri Jari Leppä totesi avauspuheenvuorossaan syksyn olleen maaseutupolitiikan saralla vilkas. 

3.11.2017 15.05Maaseutu on matkailuelämysten aarreaitta Julia Wihuri

Suomi on täynnä maaseudun monipuolisia matkailu- ja käyntikohteita sekä kylätapahtumia. Matkailijat maailman eri kolkista matkustavat sankoin joukoin Suomeen etsimään rauhaa ja harmoniaa arjen vastapainoksi, mutta me itse emme aina ymmärrä arvostaa lähiseutumme erityisyyttä.

30.10.2017 13.30Sote unohtaa monipaikkaiset suomalaiset Toivo Muilu

Sote- ja aluehallintouudistukset ovat nostaneet alueellisen väestönkehityksen vilkkaan julkisen keskustelun kohteeksi. Onko kunnissa ja maakunnissa tarpeeksi asukkaita kustannustehokkaiden palvelujen näkökulmasta? Miten turvataan alueellinen tasa-arvo palvelujen saatavuudessa? 


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä