Ajankohtaista

24.5.2017 15.43100 suomalaista kirkonkylää -tilaisuudessa avattiin näkymiä pienten keskusten tulevaisuuteen

Etelä-Savon maakuntaliitto, ympäristöministeriö, Itä-Suomen yliopisto ja Helsingin yliopisto järjestivät seminaarin suomalaisten kirkonkylien tulevaisuuden näkymistä tiistaina 16.5.2017 ympäristöministeriössä Helsingissä. Seminaarissa kuultiin työ- ja elinkeinoministeriön, Kuntaliiton, maakuntaliiton ja tutkijoiden puheenvuorot sekä paneelikeskustelu. Tilaisuuden esitykset ovat nyt luettavissa netissä.

16.5.2017 14.30Herkkujen Suomi tuo maaseudun Helsinkiin

Suosittu lähiruokatapahtuma Herkkujen Suomi järjestetään tänä vuonna Helsingissä 3.-5.8.2017. Helsingin Rautatientorin suosittu tapahtuma tarjoilee tänä vuonna kotimaisen ruuan ja oluiden helmiä yhtenäisellä ja avoimella ruokailu- ja markkina-alueella.

9.5.2017 15.30Maaseutupolitiikan Harvaan asutun maaseudun verkosto esittää valtioneuvostolle parlamentaarisen työryhmän asettamista

Harvaan asutun maaseudun verkosto esittää valtioneuvostolle, että Suomeen perustetaan parlamentaarinen työryhmä maan harvaan asuttujen alueiden mahdollisuuksien parantamiseksi.

2.5.2017 14.00Maaseudun liikkumispalvelut -hankkeen loppuseminaari 11.5.2017

VTT järjestää kahden liikkumispalveluita tutkivan hankkeen loppuseminaarit torstaina 11.5.2017. Toinen käsittelee aihetta kansainvälisellä tasolla ja toinen suomalaisen maaseudun näkökulmasta.

2.5.2017 12.00Maaseutupolitiikan sihteeristön lausui CAP-uudistuksesta

MANE sihteeristö on jättänyt lausunnon ja kannanoton EU:n yhteisen maatalouspolitiikan, CAP:in, tulevaisuudesta. Sihteeristö peräänkuuluttaa kannanotossaan yhteistä maatalouspolitiikkaa, joka edistää kestävää kehitystä maaseudulla ja hyödyntää maaseudulla olevia mahdollisuuksia hyvinvoinnin ja kestävän kasvun edistämisessä. 

Maaseutupolitiikan blogi

24.5.2017 16.15Näkymättömät kirkonkylät parrasvaloissa Jarmo Vauhkonen

Maaseutukeskukset kuten kirkonkylät kannattelevat kaupunkiseutujen ulkopuolisia yhdyskunta-, liikenne- ja palvelujärjestelmiä, joiden alueella asuu noin 1,5 miljoonaa suomalaista. Kaupungistumisen ja hyvinvointiyhteiskunnan rakennemuutoksen alueelliset vaikutukset näkyvät erityisesti maaseudun yhdyskunta- ja palvelurakenteessa.

8.5.2017 10.00Ammatillisen koulutuksen uudistus vaikuttaa maaseudulla Heidi Valtari

Hallitus antoi maanantaina 24.4. esityksen uudeksi laiksi ammatillisesta koulutuksesta. Todennäköistä on, että koulutuksen keskittymiskehitys jatkuu ja oppilaitosverkko harvenee. Näkymä on samankaltainen sekä toisen asteen että korkea-asteen osalta.

25.4.2017 12.00Maaseudun yritystuella on merkitystä Juuso Kalliokoski

Maaseudun yritystuen merkittävyyttä on hallituksen puolivälitarkastelun alla ponnekkaasti kyseenalaistettu ja sen poistamistakin on jo ennätetty väläytellä mediassa. Vähemmän on kirjoitettu, miksi maaseudun yritystuesta kannattaa pitää kiinni, hyviä syitä siihen löytyy useita. 

6.4.2017 12.00Kiinan maaseutureformi etsii kumppaneita Suomesta ja Euroopasta Petri Rinne

Maaliskuisen Kiinan matkamme tavoitteena oli selvittää bottom-up-maaseutukehittämisen suomalaiset ja eurooppalaiset yhteistyömahdollisuudet Kiinassa.

3.4.2017 14.00Myös kyläkoulut kuuluvat Tulevaisuuden kuntiin Suvi Pesonen

“Kyläkoulut helvettiin!” totesi eräs keski-iän ylittänyt Janakkalan kuntavaaliehdokas, kun videolla tiedusteltiin, mikä hänestä lisäisi kotikunnan viihtyvyyttä. Näinpä. Kyläkoulut harvoin jättävät ketään kylmäksi, mutta tunnekuohuissa tulisi muistaa se perimmäinen syy, miksi aikanaan tähän maahan on rakennettu kyläkouluja. 

Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä