Ajankohtaista

30.3.2017 14.00Demokratiapalkinto ja -tunnustus jaettiin kumppanuuden edistäjille

Oikeusministeriön Demokratiapalkinto sekä Suomen Avoimen hallinnon toimintaohjelman Demokratiatunnustus jaettiin tänään 30. maaliskuuta Suomi 100 -demokratiaviikkojen juhlaseminaarissa Helsingissä. Palkinto annetaan kansalaisyhteiskuntaa edustaville toimijoille ja tunnustus viranomaistahoille. Teemana on tänä vuonna kumppanuus.

Lue lisää


23.3.2017 15.50Harvaan asuttujen alueiden merkitys kasvaa - päättäjille tarjolla päivitettyä tietoa alueesta

Päättäjät tarvitsevat tarkempaa ja päivitettyä tietoa harvaan asutun maaseudun olosuhteista. Näiden alueiden parempaa huomioimista painotetaan tänään julkaistussa Maaseutupolitiikan neuvoston hyväksymässä, Harvaan asutun maaseudun kehittämisstrategiassa 2017–2020.

Lue lisää


20.3.2017 15.00Nyt puhutaan järjestöjen toimintaedellytyksistä tulevaisuuden kunnassa

Kunnat ovat järjestöjen tärkeimpiä yhteistyökumppaneita. Sote-uudistus siirtää osan kuntien tehtävistä maakunnille. Miten tässä muutoksessa käy perinteiselle kunta-järjestöyhteistyölle? Millaisia järjestöyhteistyötä tukevia rakenteita kuntiin syntyy? Entä millaisia resursseja tulevaisuuden kunta pystyy tarjoamaan jatkossa sosiaali- ja terveysjärjestöille? SOSTE yhteistyössä Kuntaliiton kanssa järjestää 5.4.2017, klo 8.30-11.00 keskustelutilaisuuden järjestöjen toimintaedellytyksistä tulevaisuuden kunnassa.

Lue lisää


13.3.2017 11.00Julkisen vallan tiedostettava alueuudistuksen vaikutukset ruokahankintoihin ja aluetalouteen

Maaseutupolitiikan neuvoston sihteeristö, maaseutupolitiikan maaseudun elinkeinot ja osaaminen -verkosto ja harvaan asutun maaseudun -verkosto ottavat yhdessä hallituksen Lähiruokaohjelman kanssa kantaa sote- ja maakuntauudistuksen vaikutuksista ruokapalveluihin, lähituotantoon ja aluetalouteen. Yhteisessä kannanotossa painotetaan, että erityistä huomiota tulee kiinnittää uudistuksen vaikutuksista julkisiin ruokapalveluihin.

Lue lisää


9.3.2017 8.00Hajarakentamisen vaikutuksia liikkumiskustannuksiin selvitetty

Kun palvelupisteiden määrä vähenee, etäisyydet niihin kasvavat ja siten ihmisten liikkuminen lisääntyy. Liikennesektori onkin yksi keskeisimmistä ”maksumiehistä” palvelurakenteen muuttuessa. Selvitys analysoi, millaiseksi maksu muodostuu.

Lue lisää


1.3.2017 8.00Valtakunnallinen maaseutututkijatapaaminen 31.8.2017 Leppävirralla, työryhmähaku käynnissä

Järjestyksessään 25. valtakunnallinen maaseutututkijatapaaminen järjestetään teemalla ”Maaseutu lähellä”. Tänä vuonna tapaaminen on maksuton. Nyt kannattaa rohkeasti tulla tutustumaan maaseutututkimuksen käytännönläheiseen ja ratkaisukeskeiseen maailmaan.

Lue lisää


23.2.2017 14.00Tukea maaseudun yhteiskunnalliseen yrittäjyyteen webinaarisarja alkaa

Oletko kiinnostunut siitä mitä yhteiskunnallinen yrittäjyys on ja mietit olisiko sinun yritysideassasi tai esim. kylien palvelutarpeiden täyttämisessä aineista yhteiskunnallisen yrityksen liiketoiminnaksi?  Tule mukaan maaseutupolitiikan webinaariin. Webinaarit ovat jatkoa syksyllä 2016 järjestetyille yhteiskunnallisen yrittäjyyden info-tilaisuuksille.

Lue lisää


16.2.2017 12.00Maaseutupolitiikan ajankohtaiskirje 1/2017 julkaistu

Maaseutupolitiikan ajankohtaiskirje 1/2017 on julkaistu Maaseutupolitiikka.fi uutishuoneessa. Käy lukemassa mm. maaseutupolitiikan kuntavaalipainopisteet, ajankohtaiset Kumppanuustyön ja OECD:n politiikkasuositukset, Smart Countrysid -loppuraportin ja "Paikkaperustainen aluekehittäminen strategisena ohjenuorana" -paperi.  

Lue lisää


Seuraavat


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä