Maaseutupolitiikan blogi

Blogissa maaseutupolitiikan asiantuntijat kirjoittavat ajankohtaisista maaseutupoliittisista aiheista ja tuovat esiin maaseudun näkökulmaa yhteiskunnallisessa keskustelussa pinnalla oleviin asioihin. Blogiin otetaan vastaan aiheeseen sopivia vieraskynäkirjoituksia. Jos haluat tarjota kirjoitusta, ota yhteyttä teemaverkostojen erityisasiantuntijoihin tai Antonia Husbergiin, antonia.husberg(a)mmm.fi.

30.3.2017 9.00Leader-toiminnalla lisää osallisuutta ja elinvoimaa kuntiin Heli Walls

Näin kuntavaalien alla lienee yksi jos toinenkin meistä miettinyt vaalimainoksia katsellessa, miten ja missä se paljon puhuttu uusi kunta nyt näkyy? Ovatko kuntavaaliehdokkaat olleenkaan perillä siitä mitä aluehallintouudistus tuo tullessaan ja miten kuntien rooli muuttuu? Ainakin tällaisen paikalliskehittäjän näkökulmasta kaipaisi enemmän keskustelua siitä, miten yhdistystoiminnan ja paikallisyhteisöjen merkityksen kasvaessa yhteistyö uudistuvien kuntien kanssa järjestetään.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


27.3.2017 15.00Julkiset elintarvikehankinnat keino vastuullisuuden edistämiseen Kirsi Viljanen

Julkiset hankinnat ovat merkittävä kansantalouden moottori. Vuositasolla niiden volyymi on yli 30 miljardia euroa ja elintarvikehankintojen osalta yli 300 miljoonaa euroa. Julkisilla hankinnoilla on vaikutuksia työllisyyteen noin 80 000 henkilötyövuoden verran. Julkisilla hankinnoilla edistetään hyvinvointia ja aluetaloutta, mutta niillä on myös vaikutuksia ympäristöön, ilmastoon, sosiaaliseen tasa-arvoisuuteen ja pääomaan sekä kulttuuriin.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


23.3.2017 16.30Harvaan asutun maaseudun kehittämiseksi tarvitaan valtakunnallinen tahtotila –parlamentaarinen työryhmä perustettava pikimmiten Tytti Määttä

Tänään 23.3.2017 julkaistavassa Harvaan asutun maaseudun kehittämisstrategiassa 2017–2020 painotetaan eri alueiden lähtökohtien tosiasiallista tasa-arvoa ja harvaan asutun maaseudun nykypäivän olosuhteiden parempaa tuntemusta.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


21.3.2017 9.00Maaseutu digiajassa Arja Kurvinen

Digitaalisuuden hyödyntäminen on ajankohtainen aihe, johon liittyy paljon mahdollisuuksia, mutta myös uhkakuvia. Miten valokuituverkko tukee työntekoa, yrittäjyyttä ja asumista maaseudulla? Näitä kysymyksiä selvitetään Itä-Suomen yliopiston Karjalan tutkimuslaitoksessa alkaneessa hankkeessa.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


14.3.2017 15.00Sote-uudistuksen on avattava ovet maaseudun yrittäjille Susanna Kallama

Maakuntauudistus mullistaa yhden hyvinvointiyhteiskuntamme tärkeimmän pilarin. Hallinnollinen muutos on historiallinen – Suomeen syntyy täysin uusi hallinnon taso ja sote-palvelujen järjestämisvastuu siirtyy kunnilta maakunnille. Mutta kansalaisen arkea tämä muutos tuskin vielä yksin mullistaisi – paitsi maaseudulla.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


24.2.2017 15.00Kuljetusasioissa ei kaikki muutu jatkossakaan Heli Siirilä

Tie- ja liikkumisasiat ovat olleet otsikoissa alkuvuoden aikana. Vaikka julkinen debatti on lytännyt osan uudistusyrityksistä, on silti muistettava muutamia faktoja: liikkumisen ja kuljetuksien on sujuttava joka päivä tänään ja tulevaisuudessa. Ne voidaan tarjota tehokkaasti tai tehottomasti, oli alue millainen tahansa. Työ on eri sektoreiden, julkisten ja yksityisten toimijoiden yhteispeliä.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


20.2.2017 15.00Julkiset hankinnat - avain työllisyyteen? Anna-Maria Leogrande

Työllisyyden edistäminen ja työpaikkojen löytäminen työttömille puhututtaa monia. Eikä ihme, työnteko on keskeinen tapa meille kaikille osallistua yhteiskuntaan, tapa ilmaista itseämme, kuulua yhteisöön ja ehkäpä tärkeimpänä, työskentely takaa meille toimeentulon ja tuo leivän pöytään.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


9.2.2017 8.00Maaseutuyritykseen kansainvälistä työvoimaa Tiina Ikonen

Maaseutuyrittäjä, sait ehkä hiljattain postilaatikkoosi kirjeen, jossa kerrottiin Rekrykartoituksesta. Saatoit miettiä mielessäsi, mikä ihme tämä on?

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


SeuraavatPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä