Maaseutupolitiikan blogi

Blogissa maaseutupolitiikan asiantuntijat kirjoittavat ajankohtaisista maaseutupoliittisista aiheista ja tuovat esiin maaseudun näkökulmaa yhteiskunnallisessa keskustelussa pinnalla oleviin asioihin. Blogiin otetaan vastaan aiheeseen sopivia vieraskynäkirjoituksia. Jos haluat tarjota kirjoitusta, ota yhteyttä teemaverkostojen erityisasiantuntijoihin tai Antonia Husbergiin, antonia.husberg(a)mmm.fi.

24.5.2017 16.15Näkymättömät kirkonkylät parrasvaloissa Jarmo Vauhkonen

Maaseutukeskukset kuten kirkonkylät kannattelevat kaupunkiseutujen ulkopuolisia yhdyskunta-, liikenne- ja palvelujärjestelmiä, joiden alueella asuu noin 1,5 miljoonaa suomalaista. Kaupungistumisen ja hyvinvointiyhteiskunnan rakennemuutoksen alueelliset vaikutukset näkyvät erityisesti maaseudun yhdyskunta- ja palvelurakenteessa.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


8.5.2017 10.00Ammatillisen koulutuksen uudistus vaikuttaa maaseudulla Heidi Valtari

Hallitus antoi maanantaina 24.4. esityksen uudeksi laiksi ammatillisesta koulutuksesta. Todennäköistä on, että koulutuksen keskittymiskehitys jatkuu ja oppilaitosverkko harvenee. Näkymä on samankaltainen sekä toisen asteen että korkea-asteen osalta.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


25.4.2017 12.00Maaseudun yritystuella on merkitystä Juuso Kalliokoski

Maaseudun yritystuen merkittävyyttä on hallituksen puolivälitarkastelun alla ponnekkaasti kyseenalaistettu ja sen poistamistakin on jo ennätetty väläytellä mediassa. Vähemmän on kirjoitettu, miksi maaseudun yritystuesta kannattaa pitää kiinni, hyviä syitä siihen löytyy useita. 

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


6.4.2017 12.00Kiinan maaseutureformi etsii kumppaneita Suomesta ja Euroopasta Petri Rinne

Maaliskuisen Kiinan matkamme tavoitteena oli selvittää bottom-up-maaseutukehittämisen suomalaiset ja eurooppalaiset yhteistyömahdollisuudet Kiinassa.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


3.4.2017 14.00Myös kyläkoulut kuuluvat Tulevaisuuden kuntiin Suvi Pesonen

“Kyläkoulut helvettiin!” totesi eräs keski-iän ylittänyt Janakkalan kuntavaaliehdokas, kun videolla tiedusteltiin, mikä hänestä lisäisi kotikunnan viihtyvyyttä. Näinpä. Kyläkoulut harvoin jättävät ketään kylmäksi, mutta tunnekuohuissa tulisi muistaa se perimmäinen syy, miksi aikanaan tähän maahan on rakennettu kyläkouluja. 

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


30.3.2017 9.00Leader-toiminnalla lisää osallisuutta ja elinvoimaa kuntiin Heli Walls

Näin kuntavaalien alla lienee yksi jos toinenkin meistä miettinyt vaalimainoksia katsellessa, miten ja missä se paljon puhuttu uusi kunta nyt näkyy? Ovatko kuntavaaliehdokkaat olleenkaan perillä siitä mitä aluehallintouudistus tuo tullessaan ja miten kuntien rooli muuttuu? Ainakin tällaisen paikalliskehittäjän näkökulmasta kaipaisi enemmän keskustelua siitä, miten yhdistystoiminnan ja paikallisyhteisöjen merkityksen kasvaessa yhteistyö uudistuvien kuntien kanssa järjestetään.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


27.3.2017 15.00Julkiset elintarvikehankinnat keino vastuullisuuden edistämiseen Kirsi Viljanen

Julkiset hankinnat ovat merkittävä kansantalouden moottori. Vuositasolla niiden volyymi on yli 30 miljardia euroa ja elintarvikehankintojen osalta yli 300 miljoonaa euroa. Julkisilla hankinnoilla on vaikutuksia työllisyyteen noin 80 000 henkilötyövuoden verran. Julkisilla hankinnoilla edistetään hyvinvointia ja aluetaloutta, mutta niillä on myös vaikutuksia ympäristöön, ilmastoon, sosiaaliseen tasa-arvoisuuteen ja pääomaan sekä kulttuuriin.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


23.3.2017 16.30Harvaan asutun maaseudun kehittämiseksi tarvitaan valtakunnallinen tahtotila –parlamentaarinen työryhmä perustettava pikimmiten Tytti Määttä

Tänään 23.3.2017 julkaistavassa Harvaan asutun maaseudun kehittämisstrategiassa 2017–2020 painotetaan eri alueiden lähtökohtien tosiasiallista tasa-arvoa ja harvaan asutun maaseudun nykypäivän olosuhteiden parempaa tuntemusta.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


SeuraavatPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä