Iloa ja hyvinvointia luonnosta 

Iloa luonnosta -kampanja tekee tunnetuksi maaseudun luonnon terveysvaikutuksia ja aineettomia ekosysteemipalveluita. Tutkitusti luonto virkistää mieltä, lievittää stressiä, vähentää allergioita ja vahvistaa ihmisen terveyttä. Ihmiset joilla on mahdollisuus ulkoilla luonnossa voivat paremmin ja ehkäpä elävät pidempään.


Vaikka luonnon terveysvaikutukset ovat kiistattomia, ovat ne niin itsestään selviä, että usein niiden arvo jää huomaamatta. Kampanjan tarkoituksena on jalkauttaa uusinta tutkimustietoa luonnon aineettomista arvoista. Kampanjassa kannustetaan järjestöjä ja muita toimijoita kehittämään uudenlaisia väyliä ja palveluita maaseudun luonnosta ja terveyshyödyistä nauttimiseen sekä pyritään synnyttämään luontoon liittyviä hyvinvointipalveluja ja tuetaan luontoon pohjautuvaan yrittäjyyttä. 


Ajankohtaista

18.1.2017 9.34Kirja-arvonnan voittaneet kaamosreseptit

Kiitoksia kaikille osallistuneille ja ennen kaikkea hyvistä vinkeistä nauttia kaamosajan luonnosta. Onnea voittajille!

20.12.2016 10.35Kaamosreseptien kirja-arvonta

Kerro meille kaamosreseptisi ja osallistu kirja-arvontaan! Keräämme vinkkejä maaseudun luonnon tuottamasta hyvinvoinnista nauttimiseen.

9.12.2016 13.54Julkaisu: Luontolähtöisyys tuo uusia ratkaisuja sote-palveluihin

"Luonnon psyykkiset, fyysiset ja sosiaaliset terveyshyödyt ovat tutkimusten mukaan kiistattomat. Luontokäynneillä on mitattu myönteisiä fysiologisia muutoksia, kuten sydämen sykkeen ja verenpaineen alenemista sekä  stressihormonipitoisuuksien vähenemistä. Erityistä merkitystä on lähiluonnolla, joka vähentää myös väestöryhmien terveyseroja."

2.12.2016 14.01Maaseudun luonnon terveyshyödyt kannattaa ottaa vakavasti

Maaseudun luonto parantaa miltei vaivan kuin vaivan. Tässä väitteessä on vain jonkin verran liioittelua, sillä luonnossa oleilun on todettu esimerkiksi laskevan verenpainetta, vähentävän stressiä, lieventävän ahdistusta ja parantavan keskittymiskykyä. Varsinkin vauvoille suora kontakti monimuotoiseen luontoon on tärkeää, jotta elimistön immuunijärjestelmä kehittyy normaalisti. Kaupungistumisen myötä vähentyneet luontokontaktit ja liiallisuuksiin viety hygienia ovat todennäköisesti allergioiden lisääntymisen yksi syy.

Kerro meille luontoreseptisi!

Jaa parhaat vinkkisi maaseudun luonnon tuottamasta hyvinvoinnista nauttimiseen. Keräämme kansalaisten luontoreseptejä, ja jaamme niitä osana kampanjaa.

Reseptilomake >
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä