banneri2-tytto

Ajankohtaista

18.1.2017 9.34Kirja-arvonnan voittaneet kaamosreseptit

Kiitoksia kaikille osallistuneille ja ennen kaikkea hyvistä vinkeistä nauttia kaamosajan luonnosta. Onnea voittajille!

Lue lisää


20.12.2016 10.35Kaamosreseptien kirja-arvonta

Kerro meille kaamosreseptisi ja osallistu kirja-arvontaan! Keräämme vinkkejä maaseudun luonnon tuottamasta hyvinvoinnista nauttimiseen.

Lue lisää


9.12.2016 13.54Julkaisu: Luontolähtöisyys tuo uusia ratkaisuja sote-palveluihin

"Luonnon psyykkiset, fyysiset ja sosiaaliset terveyshyödyt ovat tutkimusten mukaan kiistattomat. Luontokäynneillä on mitattu myönteisiä fysiologisia muutoksia, kuten sydämen sykkeen ja verenpaineen alenemista sekä  stressihormonipitoisuuksien vähenemistä. Erityistä merkitystä on lähiluonnolla, joka vähentää myös väestöryhmien terveyseroja."

Lue lisää


2.12.2016 14.01Maaseudun luonnon terveyshyödyt kannattaa ottaa vakavasti

Maaseudun luonto parantaa miltei vaivan kuin vaivan. Tässä väitteessä on vain jonkin verran liioittelua, sillä luonnossa oleilun on todettu esimerkiksi laskevan verenpainetta, vähentävän stressiä, lieventävän ahdistusta ja parantavan keskittymiskykyä. Varsinkin vauvoille suora kontakti monimuotoiseen luontoon on tärkeää, jotta elimistön immuunijärjestelmä kehittyy normaalisti. Kaupungistumisen myötä vähentyneet luontokontaktit ja liiallisuuksiin viety hygienia ovat todennäköisesti allergioiden lisääntymisen yksi syy.

Lue lisää


18.11.2016 11.38Iloa luonnosta Metsämessuilla

Maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalan organisaatioiden Biotalousosastolla kävi aikamoinen kuhina eri toimijoiden esitellessä metsiin ja luontoon liittyvää osaamistaan. Osastolla oli tarjolla tietoa niin luonnon hyvinvointivaikutuksista, metsistä, uusista biotalousinnovaatioista kuin riista- ja retkeilyaiheista.

Lue lisää


15.11.2016 10.24Huominen tehdään yhdessä -seminaari

Eläkeliitto järjestää juhlaseminaari tiistaina  24.1.2017 klo 11.30-16.00 Finlandia-talossa teemalla Mistä on hyvä huominen tehty? - Rakentuuko se luonnosta, kokeilusta ja luovasta hulluudesta, osallisuudesta, teknologiasta ja taloudellisesta realismista vai jostain ihan muusta?

Lue lisää


11.11.2016 9.17Luontohoivasta uusia tuulia SOTE-palveluiden kehittämiseen

Luontolähtöiset palvelut tarjoavat uusia mahdollisuuksia sosiaali- ja terveyssektorin haasteiden hallintaan. Kokeiluissa on saatu lupaavia tuloksia erityisryhmien sosiaalipalveluissa ja kuntoutuksessa, mutta lisätietoa luontohoivan pitkän aikavälin vaikuttavuudesta tarvitaan. Esimerkiksi syrjäytymisen ennaltaehkäisy tarjoaa mittavia säästömahdollisuuksia. Päättäjiltä kaivataan ennakkoluulotonta suhtautumista erilaisten luontolähtöisten käytäntöjen kokeiluihin ja laajentuvaan käyttöön.

Lue lisää


10.11.2016 8.49Iloa luonnosta -kampanja Metsämessuilla 11.–13.11.2017

Tule tapaamaan meitä Biotalousosastolle (osasto 6D62) ja keskustelemaan luonnon hyvinvointivaikutuksista. Jaamme kaamos- ja luontoreseptejä, jotka auttavat sinua löytämään iloa ja terveyttä luonnosta. Voit myös kertoa meille oman luontoreseptisi.

Lue lisää


9.11.2016 10.00Luontoreseptejä kaamokseen

Kampanjassa on kerätty kansalaisten luontoreseptejä luonnossa rentoutumiseen ja virkistymiseen. Kaamosajan luontoreseptit on nyt koottuu reseptivihkoseksi.

Lue lisää


8.11.2016 8.57Kansallispuistoilla monipuolisia terveys- ja hyvinvointivaikutuksia

Vastailmestyneessä tutkimuksessa on selvitetty suomalaisten kansallispuistojen ja luonnonpuistojen kävijöiden hyvinvointikokemuksia. Tutkimuksesta selviää, että hyvinvointikokemukset ovat monipuolisempia kuin on aiemmin oletettu ja että kokemusten voimakkuus vaihtelee eri kohteissa.

Lue lisää


Seuraavat


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä