banneri2-tytto

Ajankohtaista

18.11.2016 11.38

Iloa luonnosta Metsämessuilla

Maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalan organisaatioiden Biotalousosastolla kävi aikamoinen kuhina eri toimijoiden esitellessä metsiin ja luontoon liittyvää osaamistaan. Osastolla oli tarjolla tietoa niin luonnon hyvinvointivaikutuksista, metsistä, uusista biotalousinnovaatioista kuin riista- ja retkeilyaiheista.
Iloa luonnosta jakoi Biotalousosastolla kaamos- ja luontoreseptejä, jotka suorastaan ilahduttivat messuvierailijoita. Moni totesikin, että kaamosreseptin vinkki tuli tarpeeseen väsymyksen ja kiireen keskelle. Lisäksi kerroimme luonnon hyvinvointivaikutuksista ja Luonnon päivistä sekä kyselimme mieluisinta luonnon hyvinvointipalvelua.

Tähdet ja revontulet lumoavat

Messujen aikana 342 messuvierasta vastasi hyvinvointipalvelukyselyyn. Viidestä vaihtoehdosta tähtien ja revontulien katselu hiihtomatkalla oli selvästi suosituin. Myös mökkiloma järven rannalla koettiin mieluisena vaihtoehtona. Osallistuminen metsästys- tai kalastusreissulle sekä halata mielipuuta metsän siimeksessä koettiin yhtä kiinnostavina. Yllättäen viime vuosina suuren suosion saanut lammaspaimenena toimiminen koettiin kaikkein vähiten kiinnostavana.

MetsamesskyKyselyGraafi

Muista luonnon hyvinvointivaikutuksista nousivat esille marjastus ja sienestys, mietiskely luonnon helmassa ja retkeily.

Vastaajien kesken arvottiin tietokirjoja luonnosta ja luonnon hyvinvointipalveluista. Arpaonni suosi seuraavia henkilöitä: Aila Lyytikäistä, Anne Ylinivaa, Roosa Atulaa, Arja Suomea, Matilda Haakasta, Neelia Ahlskogia, Matti Niisanderia, Lisbeth Saveliusta ja Merja Hännistä. Onnea voittajille!

Iloa luonnosta kiittää kaikkia kyselyyn osallistuneita!


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä