banneri2-tytto

Ajankohtaista

28.10.2016 10.31Iloa luonnosta -kampanja sai tunnustusta

Viidettä kertaa järjestettävä Vihervuosi palkitsi teemavuotensa päätöstapahtumassa Säätytalossa Iloa luonnosta -kampanjan vihervuosimitalilla. Tunnustus myönnettiin viherympäristön hyväksi tehdystä työstä. 

Lue lisää


17.10.2016 12.12Luonnon lumovoima

Jokainen päivä on yhtä mahdollinen luontopäiväksi. Luontoelämysten kautta vahvistetaan tunnesuhteita. Ideana on, että lasten kanssa vietettäisiin yhdessä kokonainen päivä, joka rakentuisi sijoitetun lapsen tilanteen ja sen hetkisten tarpeiden mukaisesti. Lapset ovat erilaisia, heidän rohkeutensa ja uteliaisuutensa on erilaista. Nämä seikat olisi hyvä huomioida tekemistä suunniteltaessa.

Lue lisää


17.10.2016 11.53Hyvinvointipolulla kiire helpottaa

Monin tutkimuksin on todistettu, että metsäympäristössä oleskelu vähentää nopeasti stressiä ja kohentaa mielialaa. Tähän tosiasiaan pohjautuu Tapio Oy:n ja Suomen metsäkeskuksen kolmivuotinen hanke, jonka aikana luodaan hyvinvointipolkuja eri puolille Suomea.

Lue lisää


5.10.2016 8.39Kerro meille kaamosreseptisi!

Jaa parhaat vinkkisi maaseudun luonnon tuottamasta hyvinvoinnista nauttimiseen. Keräämme kansalaisten luontoreseptejä ja näin syksyllä ja talvella myös kaamosreseptejä. Jaamme niitä osana kampanjaa. Kuvamuotoiset reseptit voit lähettää Instagramissa tunnisteella #luontoresepti tai Twitterissä #luontoresepti.

Lue lisää


21.9.2016 11.17LIITO-lehti: Lapset luontoon ja liikkumaan

Lasten ja nuorten luontosuhde on tutkitusti aiempaa polarisoituneempi. Osalle lapsista ja nuorista luonto on hyvin tärkeä osa elämää, mutta osalla ei ole minkäänlaista sidosta luontoon. Lasten ajankäyttö on yhä enemmän siirtynyt sisätiloihin, rakennettuihin ympäristöihin ja ohjattujen harrastusten piiriin. Huoli tulevien sukupolvien luontosuhteesta on aiheellinen.

Lue lisää


6.9.2016 9.44Luonto auttaa parantumaan - lääkäri määrää luontoreseptejä

Tiivis esittelyvideo Sipoon johtavan lääkärin Anders Mickos esityksestä kampanjan Hae hyvinvointia luonnosta -seminaarissa Messukeskuksessa 9.4.2016.

Lue lisää


17.8.2016 10.32Luontotalkoissa paranevat luonto ja elämänlaatu

Suomen luonnonsuojeluliitto, Metsähallitus ja monet muut toimijat järjestävät kesän aikana kymmeniä luontotalkoita ympäri Suomea. Niissä raivataan, kunnostetaan, ennallistetaan ja yhdessä tehdään talkootyötä luonnon hyväksi.

Lue lisää


16.8.2016 15.35Virkeyttä, terveyttä ja luonnonantimia - metsästyksestä saa monipuolisesti hyvinvointia

Uusimmassa Metsästäjä-lehdessä (4/2016) on pintaa syvemmälle menevä kirjoitus luonnon hyvinvointivaikutuksista.

Lue lisää


22.6.2016 13.30Juhannuksen luontoreseptit, lataa omasi!

Kampanjassa on kerätty kansalaisten luontoreseptejä, jotka yhdistävät luonnon ja hyvinvoinnin mitä monipuolisimmilla tavoilla. Resepteissä vinkataan käytännön keinoja luonnossa rentoutumiseen ja jaetaan sykähdyttävimpiä luontokokemuksia.

Lue lisää


14.6.2016 9.35Hyvinvointimatkailun kehittämistä Suomessa

Lyhyt esittelyvideo FinRelaxin ohjelmapäällikön Kiti Häkkisen esitelmästä kampanjan Hae hyvinvointia luonnosta -seminaarissa Messukeskuksessa 9.4.2016.

Lue lisää


Edelliset Seuraavat


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä