Blogiarkisto

Blogissa maaseutupolitiikan asiantuntijat kirjoittavat ajankohtaisista maaseutupoliittisista aiheista ja tuovat esiin maaseudun näkökulmaa yhteiskunnallisessa keskustelussa pinnalla oleviin asioihin. Blogiin otetaan vastaan aiheeseen sopivia vieraskynäkirjoituksia. Jos haluat tarjota kirjoitusta, ota yhteyttä teemaverkostojen erityisasiantuntijoihin tai Antonia Husbergiin, antonia.husberg(a)mmm.fi.
21.10.2015 13.48

Alakohtaiset koordinaatiohankkeet starttasivat – tarjolla lisätehoa kehittämiseen

Juha Rutanen

Valtakunnalliset koordinaatiohankkeet käynnistyivät syksyn aikana. Kehittämistyöhön on tarjolla tukea esimerkiksi yhteistyön rakentamisessa, viestinnässä ja tiedon hankinnassa kuudella aihealueella: luomu, luonnontuotteet, lähiruoka, Green Care -hyvinvointipalvelut, energiatehokkuus ja matkailu. Näissä teemoissa hanketta toteuttavan, tai hanketta suunnittelevankin, kannattaa olla yhteydessä koordinaatiohankkeen vetäjään!

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta rahoitetut koordinaatiohankkeet rakentavat verkostoa teemaan liittyvien hankkeitten ja niiden toteuttajien välille. Tavoitteena on paitsi tarjota tukea alueellisesti tehtävään kehittämiseen myös välttyä alan hankkeiden päällekkäiseltä työltä sovittamalla tekemistä yhteen. Tällä autetaan yksittäisiä hankkeita tavoitteissaan, mutta koko toimialankin kehittämiseen ja hankeresurssien käyttöön saadaan lisätehoa ja yhteistä suuntaa.

Viestintä on koordinaatiohankkeitten keskeinen toimintatapa. Hankkeissa kootaan ja jaetaan tietoa, yhteyksiä ja hyviä käytäntöjä alueille ja valtakunnallisesti. Koordinaatiohankkeet lisäksi välittävät kehittämistyön tuloksia ja esille nousseita uusia hanketarpeita alan toimijoille ja rahoittajille. Toiminnalla aktivoidaan alan kehittämistyötä ja hanketoimijoitten yhteisiä toimenpiteitä.

Mikäli olet valmistelemassa teemoihin liittyvää hanketta, ota yhteyttä käynnistyneisiin koordinaatiohankkeisiin. Tarjolla on tietoa, ideoita, yhteistyötahoja, kontakteja, hyviä käytänteitä, kokemuksia ja vertaistukea. Tekemistä ja osaamista jakamalla alan kehittämistyössä päästään nopeasti tuloksiin!


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi