Uutisarkisto

24.5.2017 15.43

100 suomalaista kirkonkylää -tilaisuudessa avattiin näkymiä pienten keskusten tulevaisuuteen

Etelä-Savon maakuntaliitto, ympäristöministeriö, Itä-Suomen yliopisto ja Helsingin yliopisto järjestivät seminaarin suomalaisten kirkonkylien tulevaisuuden näkymistä tiistaina 16.5.2017 ympäristöministeriössä Helsingissä. Seminaarissa kuultiin työ- ja elinkeinoministeriön, Kuntaliiton, maakuntaliiton ja tutkijoiden puheenvuorot sekä paneelikeskustelu. Tilaisuuden esitykset ovat nyt luettavissa netissä.

Seminaarin puheenvuoroissa avattiin näkymiä kirkonkylien ja maaseudun pienten keskusten kehitykseen ja tulevaisuuteen. Hyvinvointiyhteiskunnan rakennemuutoksen alueelliset vaikutukset näkyvät erityisesti maaseudun yhdyskunta- ja palvelurakenteessa. Kirkonkylien ja muiden maaseututaajamien rooli muuttuu ja näille keskuksille haetaan uutta näkymää osana uusien maakuntien muotoutumista.Miten digitalisaatio, biotalous tai muuttoliike vaikuttavat pienten keskusten tulevaisuuteen?

Seminaarin esitykset ovat luettavissa Esavo pike-sivuilla.

Taustatietoa:

Maakuntaliitot ja Elävät Kaupunkikeskustat ry (www.kaupunkikeskustat.fi) käynnistivät vuoden 2014 alussa kolmivuotisen valtakunnallisen kampanjan pienten keskusten kehittämiseksi. Tämä Pike-kampanja edistää pikkukaupunkien ja kirkonkylien elinvoimaisuutta ja uusiutumista sekä yhteistyötä, verkostoitumista, tiedonkulkua ja kokemusten vaihtoa.


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi

Ei kommentteja