Uutisarkisto

13.4.2015 8.15

Alueellinen kuljetustuki jatkuu ja sitä voi nyt hakea

Alueellinen kuljetustuki jatkuu myös vuosina 2014–2017.Tuen avulla kompensoidaan pitkistä välimatkoista johtuvia korkeampia kuljetuskustannuksia. Se on merkittävä yritystoiminnan tuki harvaan asutuilla maaseutualueilla.
Kuudes  nosti toimenpiteessä 40 (Parannetaan yritystoiminnan kilpailukykyä maaseudulla vähentämällä pitkien kuljetusmatkojen aiheuttamaa kustannusrasitetta. Pyritään yritysten kuljetuskustannuksissa muiden Pohjoismaiden tasoon monipuolisesti tukimuotoja ja muita toimenpiteitä kehittämällä.) kuljetustuen yhdeksi tärkeäksi erityisesti harvaan asutun maaseudun yritystoiminnan kilpailukykyä tukevaksi toimenpiteeksi.  

Alueellisen kuljetustuen sisältö säilyy pääosin ennallaan. Uusi järjestelmä on selkeämpi ja tuki on vaikuttavampi. Pienin myönnettävä tuki nousee 1 000 euroon vuodessa ja toisaalta vuosittaisella tuella on saajakohtainen enimmäismäärä. 

Kuljetustuki on tarkoitettu harvaan asutuilla alueilla toimivien pk-yritysten valmistamien tuotteiden kuljetuksiin. Kuljetustukea myönnetään Lapin, Pohjois-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Kainuun, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon ja Etelä-Savon maakuntien sekä Saarijärven-Viitasaaren seutukunnan alueella toimiville pk-yrityksille niiden pitkän matkan tavarankuljetuksista. :ssa on tarkemmin merkitty vihreä alue. Tukea saavia yrityksiä on vuosittain ollut noin 250.

Kuljetustukea haetaan kalenterivuosittain jälkikäteen ELY-keskuksesta. Vuoden 2014 aikana alkaneita kuljetuksia koskeva kuljetustuki tulee hakea ELY-keskuksesta viimeistään 1.6.2015. Kuljetustukea haetaan sähköisesti ELY-keskusten yritystukien sähköisessä asiointipalvelussa.

Lisätietoja: Heidi Valtari, heidi.valtari@utu.fiPalaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi