Uutisarkisto

16.1.2017 14.00

Ehdota vuoden 2017 Demokratiapalkinnon saajaa

Oikeusministeriön 10 000 euron arvoisen Demokratiapalkinnon teemana vuonna 2017 on kumppanuus. Palkinnolla halutaan vahvistaa kumppanuuteen perustuvaa toimintakulttuuria ja kiittää kumppanuuksien kehittämisen parissa työskenteleviä.

Palkinto jaetaan joka toinen vuosi, kolmelle kansalaisyhteiskuntaa edustavalle tahoille tai toimijalle. Tänä vuonna palkinnot julkistetaan maaliskuussa, osana Suomi 100-juhlavuoden Demokratiaviikkoja.

Ehdotuksia palkinnon saajaksi voi tehdä 17. helmikuuta saakka. Ehdottaa voi toimijoita, jotka edistävät esimerkiksi yhteisöllisyyden vahvistamista, arjen turvallisuuden parantamista tai palvelujen järjestämistä uudella tavalla. Ehdotuksia voi jättää sähköisesti ja postitse.

Valitsijaraatiin kuuluvat jääkiekkovalmentaja Jukka Jalonen ja näyttelijä, professori Elina Knihtilä. Raati valitsee kaksi palkittavaa. Kolmas palkittava valitaan maaliskuun alussa yleisöäänestyksellä verkossa.

Demokratiapalkinto jaetaan nyt neljättä kertaa. Palkinnon avulla pyritään lisäämään tietoa kansalaisyhteiskunnasta ja löytämään hyviä käytäntöjä aktiivisen kansalaisuuden tukemiseksi. Maaseutupolitiikan neuvosto osallistuu Demokratiapalkinnon toteuttamiseen.

Lisää tietoa oikeusministeriön sivuilla.  


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi