Uutisarkisto

2.12.2015 14.30

Elinympäristön tietopalvelu Liiteri

Syke on julkaissut verkkosivuillaan Liiteri-palvelun, jonka kautta voi saada eri paikka- ja tilastotietoja rakennettuun ympäristöön sekä kaavoitukseen liittyen maksutta tai maksullisia osioita ostamalla.

Liiteri on elinympäristön tieto- ja analyysipalvelu, joka kokoaa yhteen useita rakennettua ympäristöä ja kaavoitusta koskevia paikka- ja tilastotietoja. Tiedontuottajia ovat mm. SYKE, Tilastokeskus, Väestörekisterikeskus, Maanmittauslaitos, Liikennevirasto ja ARA. Se yhdistää aiemmin erillään olleita tietoja sekä sisältää uusia osioita.

Liiteri on suunnattu erityisesti maankäytön suunnittelun ja rakennetun ympäristön parissa työskenteleville viranomaisille ja yrityksille sekä elinympäristöstään kiinnostuneille kansalaisille. Liiteriä voi käyttää esimerkiksi kaavoituksessa, rakentamiseen liittyvien lupien ja avustusten ratkaisemisessa, strategisten suunnitelmien ja ohjelmien laatimisessa, lausuntojen tukena sekä kaavoituksen ja rakennetun ympäristön tilan seurannassa. Elinympäristöstään kiinnostunut kansalainen voi hakea tietoa esimerkiksi oman asuinympäristön lähipalveluista tai kaavoitustilanteesta.

Tarkemmat tiedot Liiteri-palvelusta sekä sen käyttöönotto

Liiterin käyttöohjevideot


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi