Uutisarkisto

26.1.2015 13.04

Ilmoittaudu seminaariin: Transition Town -liike pohjolassa, kestävää kehitystä paikallistasolla

Ruotsissa ollaan aktiivisesti mukana paikallisyhteisöjen kestävää kehitystä edistävässä liikkeessä. Suomessa kylien vihreän talouden mahdollisuuksia on tutkittu Sodankylässä. Seminaarissa 24.2.2015 kuullaan kokemuksista ja mietitään askelia eteenpäin.
Ruotsissa Transition Town -kokeilu on jo pitkällä ja aiheesta tulee kertomaan projektipäällikkö Jan Forsmark valtakunnallisesta kylätoiminnan järjestöstä Hela Sverige ska Leva. Suomalaisista case-tutkimuksista kertovat Luonnonvarainstituutin professori Hilkka Vihinen ja erikoistutkija Michael Kull. Iltapäivän workshopissa keskustellaan paikallistason kehittäjien keinoista ja mahdollisuuksista tukea kyliä prosessissa.

Aika: ti 24.2.2015
Paikka: Kulturkontakt Nord, TING-sali, Kaisaniemenkatu 9, Helsinki

klo 10–12 avoin seminaari ja keskustelutilaisuus
  • Transition Towns in Scandinavia, local perspective, Jan Forsmark, project Leader, Hela Sverige ska Leva
  • Sustainable possibilities in Villages: case studies, Hilkka Vihinen, professor, Natural Resources Institute Finland and Michael Kull, Principal Research Scientist, Natural Resources Institute Finland
  • Keskustelua

klo 13–16 työpaja, johon erillinen ilmoittautuminen
  • Kuinka saadaan kylät innostumaan? Työkaluja paikallistasolle, Jan Forsmark, project Leader, Hela Sverige ska Leva
Seminaarin ja työpajan kieli on englanti. Tilaisuuden järjestävät Suomen Kylätoiminta ry SYTY yhdessä Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmän YTR:n kanssa. Ilmoittautuminen seminaariin ja erillismaininta jos haluaa osallistua myös iltapäivän workshopiin 18.2. mennessä: Marianne Lemettinen, SYTY, Marianne.lemettinen@kylatoiminta.fi.

Lisätietoja:
Christell Åström, puh. 050 574 7993, christell.astrom@tem.fi

Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi