Uutisarkisto

6.5.2015 9.10

Kansalaisaloite sorateiden ja sujuvan arjen puolesta

Soratiet ovat paikoin jo niin huonossa kunnossa, että ne vaikuttavat kielteisesti elinkeinotoimintaan sekä ihmisten peruspalveluiden saamiseen. Pohjois-Savon Kylät ry valmisteli kansalaisaloitteen, jossa tilanteeseen vaaditaan nopeasti parannusta.
Sorateiden kunnossapitoa koskevan kansalaisaloitteen on voinut allekirjoittaa 4.5.2015 lähtien. Aloitteen on tehnyt Pohjois-Savon Kylät ry. Yhdistys toteaa, että ”Tiestön kunnossapitoa on monilta eri tahoilta viime vuosina pyritty edistämään erilaisilla kannanotoilla, lausunnoilla ja pyynnöillä. Maaseudun asukkaat ja useat järjestöt ovat yrittäneet vaikuttaa asiaan ja kirjelmiä on tehty lukuisia. Asia ei ole edennyt ja valtion ylläpitämien sorateiden kunto heikkenee vauhdilla.” 

Aihe puhututti kevään 2015 eduskuntavaalienkin alla eri puolilla Suomea. Enemmistö puolueista nosti teiden kunnon esille vaaliohjelmissaan. Teiden kunto vaikuttaa ratkaisevasti peruspalvelujen saatavuuteen, elinkeinojen toimintaan sekä toimeentulon hankintaan, ja siksi aihe on haluttu nostaa kansalliseen keskusteluun vaalien jälkeenkin. 
Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi