Uutisarkisto

4.12.2015 12.00

Kirjoituskutsu: Kestävä energiahuolto - muutos ja mahdollisuudet maaseudulla -teemanumero

Maaseudun uusi aika -lehden teemanumero 2/2016 tarkastelee kestävää energiahuoltoa maaseudun muutoksen näkökulmasta.  Hajautetun energiantuotannon ja energiatehokkuuden lisäämiseen liittyvien uusien innovaatioiden ja liiketoimintamallien odotetaan luovan maaseudulle kestäviä elinkeinoja ja hyvinvointia. Toisaalta ne myös murtavat totuttuja tuotannon ja kuluttamisen malleja, mikä heijastuu muutoksina ihmisten arjessa ja käytännöissä. Tarjoa lehteen kirjoituksia aiheesta.

Haemme lehteen kirjoituksia, jotka tarkastelevat esimerkiksi seuraavia kysymyksiä: millaisia muutoksia hajautetut energiaratkaisut tai energiatehokkuuden lisääminen maaseudulla tuovat mukanaan, ja toisaalta, millaiset muutokset tukevat maaseudun kestävää energiahuoltoa? Mikä on markkinoiden ja energiapolitiikan rooli? Minkälaisia ristiriitakysymyksiä liittyy hajautetun energiantuotannon aluetaloudellisiin ja ympäristö- tai sosiokulttuurisiin vaikutuksiin?

Tarjoa teemanumeroomme julkaistavaksi:

•    vertaisarvioitavaa tieteellistä tutkimusartikkelia
•    uusia tutkimustuloksia, kysymyksenasetteluja tai maaseudun kannalta keskeisiä katsauksia, joissa on uusiutuvaan energiaan tai   energiatehokkuuden lisäämiseen liittyvä näkökulma
•    kiinnostavia puheenvuoroja, ideoita tai aloitteita, keskustelunavauksia ja kommentteja
•    aihepiiriin liittyviä kirja-, näyttely- tai elokuva-arviointeja.

Lähetä kirjoituksesi alustava otsikko ja lyhyt kuvaus (100-200 sanaa) 31.12.2015 mennessä teemanumeron vieraileville päätoimittajille:

Salla Rantala, Suomen ympäristökeskus; salla.rantala(a)ymparisto.fi
Suvi Huttunen, Suomen ympäristökeskus; suvi.huttunen(a)ymparisto.fi
Pekka Peura, Levón-instituutti, Vaasan yliopisto; pekka.peura(a)uva.fi
Ville Tuomi, Levón-instituutti, Vaasan yliopisto; ville.tuomi(a)uva.fi

Käsikirjoitusten DL on 15.2.2016. Lue kirjoittajaohjeet huolellisesti.

Teemanumero ilmestyy syyskuussa 2016.

Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi