Uutisarkisto

1.9.2017 22.06

Lapsi- ja perhepalvelujen uudistamisen haasteita pohdittiin Maaseutuparlamentissa

Ilkka Lehtola

Maaseutuparlamentin ensimmäisen päivän ohjelmaan kuului retkeilyä eri puolilla Savoa. Samanaikaisesti Vesileppiksen tiloissa kokoonnuttiin pohtimaan lasten, nuorten ja perheiden käyttämien palvelujen uudistamisen haasteita ja mahdollisuuksia maaseudulla.

Työpajan esitykset valottivat lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja palvelujen alueellisia eroja ja nostivat esille lasten ja nuorten omakohtaisia kokemuksia syrjäseudulla elinympäristönä. Lisäksi esiteltiin maakunnallisia ja paikallisia ratkaisuja palvelujen kehittämiseksi.

Työpajassa puhuivat lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila, tutkijatohtori Pilvi Hämeenaho (Jyväskylän yliopisto), Pohjois-Savon LAPE-muutosagentti Minna Rytkönen, Ihastjärven kyläaktiivi Ilpo Lehtinen, tutkija Jenni Moisio (Nuorisotutkimusverkosto) sekä yliopistonlehtori Mari Käyhkö (Itä-Suomen yliopisto).

Osallistujat kommentoivat aktiivisesti puheenvuoroja ja nostivat mielenkiintoisia näkökulmia lapsi- ja perhepalvelujen kehittämiseen. Keskustelua herättivät ennen kaikkea sote-uudistus, Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelma sekä kouluverkoston harveneminen.

Tilaisuuden järjesti Maaseutupolitiikan neuvoston Kansalaistoiminta ja hyvinvointi -verkostohanke.

DSC_0340Yleisö kuunteli tarkkaavaisesti puheenvuoroja ja osallistui aktiivisesti keskusteluun. Kuva: Ilkka Lehtola

DSC_0336

Pohjois-Savon LAPE-muutosagentti Minna Rytkönen. Kuva: Ilkka Lehtola.


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi