Uutisarkisto

8.11.2016 10.00

Luonnontuotepäiviä jo 20 vuotta!

Valtakunnalliset Luonnontuotepäivät kokoavat alan toimijat koolle tänä vuonna Joensuuhun 23.-24. marraskuuta. Kehittyvän alan uusien avauksien lisäksi päivillä tarkastellaan muun muassa raaka-aineketjujen kehittämistä, sienten viljelyä ja arvoaineita sekä luonnonkosmetiikkaa. Vuosittainen tapahtuma järjestetään jo 20. kerran.

Luonnontuotepäivien ohjelmassa käsitellään alan kehittämistyön ja yrittäjyyden ajankohtaisia aiheita. Tällä kertaa esillä ovat muun muassa mahlantuotanto ja villiyrttien talteenotto, liiketoiminnan ja uusien tuotteiden kehittäminen sienistä ja suokasveista sekä luonnontuotteiden markkinat maailmalla. Tapahtumassa päästään tutustumaan myös alan yrityksiin.

Luonnontuotealan asioiden käsittelyn lisäksi tapahtuma on tärkeä kohtaamispaikka alan yrittäjille, kouluttajille, kehittäjille ja muille toimijoille. Yhteisen kokoontumisen kruunaa yhteinen illanvietto ohjelmineen. Seminaari tarjoaa paikan vahvistaa toimijoiden, maakuntien ja luonnontuotealan eri osa-alueiden välistä yhteistyötä sekä löytää käytännön työhön uusia näkökulmia.

Luonnontuotepäivät ovat muotoutuneet perinteeksi. Ensimmäiset päivät järjestettiin Luonnontuotealan teemaryhmän toimesta vuonna 1997 Rovaniemellä, ja tämän jälkeen on kokoonnuttu vuosittain eri puolilla Suomea. Käsillä on siis 20. järjestämiskerta. Joensuuhun kokoonnutaan nyt kolmatta kertaa.

Tämän vuoden tapahtuman järjestää Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti yhteistyössä Luonnonvarakeskuksen, Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n, Pohjois-Karjalan aikuisopiston, Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus Oy PIKES:in sekä luonnontuotealan toimialapäällikön kanssa. Hankkeina järjestämiseen osallistuvat muun muassa Luonnontuotteet monipuolistuvissa arvoverkoissa (LUMOA) -koordinaatiohanke, Tulevaisuuden elintarvikkeet – kuluttajatuotteiden osaaminen ja verkostot -hanke sekä Luonnontuote- ja puutarha-alan kehittäminen Pohjois-Karjalassa -esiselvityshanke.

Lisätiedot: Juha Rutanen, Luonnontuotteet monipuolistuvissa arvoverkoissa (LUMOA) -koordinaatiohanke, p. 040 5737 568, juha.rutanen@helsinki.fi

 


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi