Uutisarkisto

7.8.2015 7.25

Maaseudun herkut esittäytyvät Helsingissä

Maakuntiemme lähiruoka- ja juomaherkkuja tarjoava Herkkujen Suomi tapahtuma tulee jälleen Helsingin Rautatientorille 20.-22.8.2015. Mikäli olet lähiruokayrittäjä, mukaan mahtuu vielä myyjäksi. Kuluttaja, tule ostoksille ja ruokailemaan sekä tutustumaan mitä maaseutumme tarjoaa. 

Lähiruoka on vahva trendi

Lähiruoka ja pk-elintarvikeyritysten tuotteet ovat Suomessa vahva trendi, jota viime aikojen voimakas ruoan hintakilpailukaan ei näytä lannistavan. Etenkin pääkaupunkiseudulla monet kuluttajat hakevat jatkuvasti uusia laadukkaita vaihtoehtoja ja ruokaelämyksiä.

Kuluttajien huutoon vastaa jo viidettä kertaa kävijämäärältään Suomen suurin lähiruokatapahtuma Herkkujen Suomi. 

Herkkujen Suomessa kävijä voi ostaa katetuissa ruokateltoissa pienten ja keskisuurten elintarvikeyritysten tuotteita ja nauttia suomalaisen maaseutumme parhaista raaka-aineista valmistettuja ruoka-annoksia. 

Tapahtuma sekä kuluttajien että yrittäjien mieleen

Maakuntaosastojen ympärille rakentuva Herkkujen Suomi on kerännyt sekä kuluttajilta että näytteilleasettajilta kiitosta rennosta tunnelmasta, laadukkaasta elintarviketarjonnasta, tuotteiden esillepanosta osastoilla sekä maisteluannoksista. 

Vuoden 2014 kävijäkyselyn mukaan kolme neljästä tapahtumaan osallistujasta oli suunnitellut etukäteen tulevansa paikalle ostoksia tekemään. Yrittäjäkyselyyn vastanneista 93 prosenttia koki tapahtuman joko erittäin hyväksi tai hyväksi verrattaessa muihin ruokatapahtumiin ja 97 prosenttia oli kiinnostunut osallistumaan tänäkin vuonna. Yrittäjät saavat tapahtumassa tuotteistaan suoraa palautetta kuluttajilta.

Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös alan ammattilaisostajille erillinen kutsutilaisuus. Vuoden 2014 tilaisuudesta 72 prosenttia yrittäjistä ilmoitti saaneensa sisäänostajilta joko huomattavaa tai alustavaa mielenkiintoa tuotteita kohtaan. 

Maaseudun elintarvikeyrittäjyys ja lähiruoka on kasvava elinkeinoala maaseudulla. Alan edistäminen on keskeinen osa MESI-verkostossa tehtävää työtä

Lisätietoja Herkkujen Suomi ja tapahtuman tuottajalta Kimmo Härköseltä, puh. 040 524 4363, kimmo.harkonen@jarjestys.fi.

Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi