Uutisarkisto

2.5.2017 14.00

Maaseudun liikkumispalvelut -hankkeen loppuseminaari 11.5.2017

VTT järjestää kahden liikkumispalveluita tutkivan hankkeen loppuseminaarit torstaina 11.5.2017. Toinen käsittelee aihetta kansainvälisellä tasolla ja toinen suomalaisen maaseudun näkökulmasta.

Aamupäivällä kansainvälisen tason tarkastelua

Aamupäivällä esitellään kansainvälisen CEDR (Conference of European Directors of Roads )-rahoitteisen MAASiFiE-projektin tuloksia mm.

  • MaaS:n (Mobility as a Service) liiketoimintamalleihin, vaikutusarviointiin ja teknologioihin liittyen.
  • Lisäksi esitetään Euroopan MaaS Roadmap 2025 ja suosituksia jatkoaskeleiksi.

Hankkeen ovat toteuttaneet VTT, AustriaTech (Itävalta) ja Chalmersin teknillinen yliopisto (Ruotsi), ja tulokset perustuvat näiden maiden työpajoihin, haastatteluihin, Euroopan ja USA:n case-tarkasteluihin sekä globaaleihin kyselyihin.

Iltapäivällä zoomaus Suomen maaseutuun

Iltapäivällä esitellään kansallisen maaseutupolitiikan kehittämisvaroista (Makerasta) rahoitetun maaseudun liikkumispalveluita tutkineen hankkeen tuloksia. Hankkeen tuloksista esitellään mm. :

    • maaseudun liikkumispalveluiden visio, SWOT ja ratkaisuehdotuksia,
    • liiketoimintamalleja,
    • lainsäädäntösuosituksia ja
    • suosituksia jatkoaskeleiksi.

Hanke on huomioinut liikkujaryhminä niin asukkaat kuin matkailijat. Lisäksi yhteiskunnan korvaamat ja tukemat kuljetukset ovat olleet tarkastelun kohteena. Tulokset perustuvat haastatteluihin sekä alueellisiin työpajoihin Lapissa, Keski-Pohjanmaalla, Varsinais-Suomessa ja Etelä-Karjalassa. Hankkeen ovat toteuttaneet VTT ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto.

Seminaarit pidetään osoitteessa VTT:n tiloissa Espoossa, osoitteessa Tekniikantie 1.  Tilaisuuksia voi seurata myös suoraan netin välityksellä. Linkki etälähetykseen toimitetaan s-postitse niille, jotka ilmoittautumisen yhteydessä valitsevat etäosallistumisen.

Ilmoittautuminen 8.5. mennessä osoitteessa: https://www.lyyti.in/MaaSiFie_MaaseutuMaaS_11052017.

Tilaisuuksien aikataulut:

klo 9.00 Kahvitarjoilu ja ilmoittautuminen

klo 9.30 -12.00 MAASiFiE-loppuseminaari

13.00 Kahvitarjoilu ja ilmoittautuminen

13.30 -16.00 Maaseudun liikkumispalvelut -loppuseminaari


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi