Uutisarkisto

31.10.2016 13.08

Maaseudun yrittäjä voi nyt hakea Kasvupolulle

Maaseudun Kasvupolulle on nyt haku auki. Haku julistettiin avatuksi starttitilaisuudessa Jyväskylässä ja jatkuu 16.1.2017 asti. Maaseudun Kasvupolun tarkoituksena on tukea yrityksiä kukoistukseen. Maaseudulla toimiville yrityksille suunnattu Kasvupolku on osa Kasvu Openia, Suomen suurinta kasvuhakuisten yritysten sparrauskilpailua.

Suomesta 95 % pinta-alasta on maaseutua. Suomalaisista pk-yrityksistä 45 prosenttia sijaitsee maaseudulla. Potentiaalisia Maaseudun Kasvupolulle hakijoita on siis paljon. Hakijoiden toimialaa ei Maaseudun Kasvupolulla rajoiteta. Mutta yksi iso kriteeri hakijoille on: kasvun nälkä. Se, onko nälän taltuttamiseen tällä hetkellä työkaluja ja resursseja ei ole ratkaisevaa. Ratkaisevia ovat asenne, tahto ja into.

Miksi kannattaa hakea mukaan

- Tämäntasoista ilmaista sparrausapua ei ole mistään muualta saatavilla, painottaa starttitilaisuudessa Johanna Raatikainen, Rasilaisen Hapankaali Oy:n talousjohtaja, yksi KasvuOpenin tämän vuoden kasvupolkufinalisteista.

Raatikainen kertoo harkinneensa hakemista viime tippaan asti, koska ajatteli, että päivät ovat niin täynnä, että mitään ylimääräistä ei ehtisi. Toisaalta, pienessä organisaatiossa asioiden kanssa on aika yksin.

- Myyntiin ja markkinointiin kaivattiin tukea, tähän asti tuote on myynyt itse itsensä. Tietenkin on hyvä, että silti ollaan tässä tilanteessa missä ollaan, markkinajohtajina, mutta paljon potentiaalia on käyttämättä, Raatikainen kertoi.

- Haasteita on myös kv-puolella. Vaikka tiedän sudenkuopat ja olen opiskellut, niin silti, kun jotain tekee, haluaa sen tehdä kunnolla.

Raatikaisen mukaan Kasvupolulla myllärit olivat erittäin ammattitaitoisia ja laaja-alaisia ja todella haastoivat osallistujat miettimään kaikkea perinpohjaisesti. Kyseenalaistettiin ja kritisoitiin, mutta myös etsittiin yhdessä ratkaisuja. KasvuOpenissa ravisteltiin tekemisen perusteita ja suuntaa.

- Vaikka itselläkin oli selvä kuva siitä, mihin ollaan menossa, KasvuOpen muutti sitä. Oltiin hakemassa pientä kasvua, nyt haetaan isoa kasvua, Raatikainen kertoi.

Lisätietoja:
Maaseudun Kasvupolun kotisivut
Hae mukaan


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi