Uutisarkisto

8.8.2016 8.00

Maaseutu kutsuu syyskuussa

Maaseutu kutsuu kävijöitä Osta tilalta! -päivään 10.9. ja Makumatka Maalle -päivään 17.9. Kummatkin päivät tekevät maaseutua tunnetuksi sekä tarjoavat mahdollisuuden tutustua ruoantuotannon ja maaseudun matkailun elinkeinoihin.

Ruokaketju kiinnostaa

Ruoan alkuperä kiinnostaa kuluttajia ja he haluavat ostaa tuotteensa suoraan tuottajilta. Kuluttajat haluavat saada tuotteille kasvot, tarinan ja turvallisuuden tunteen. Yhä useampi on valmis näkemään vaivaa löytääkseen mieleisiä paikallistuotteita. Osta tilalta! -päivä tarjoaa mahdollisuuden tutustua lähiseudun maatiloihin ja ruoantuotantoon, kokea elämyksiä ja ostaa tuoreita raaka-aineita suoraan tuottajilta.

Päivän voi järjestää tuottaja omalla tilallaan tai voi myydä esimerkiksi oman puutarhan porkkanoita tai omenoita omassa pihapiirissä. Päivän järjestäjäksi voi ilmoittautua ostatilalta.fi -sivuilla. Nettisivulla voi esitellä tilaa ja kertoa tuotteista. Kuluttajan näkökulmasta on helppo katsoa, mitä on tarjolla eri puolilla Suomea kyseisenä päivänä ja suunnitella sen pohjalta sadonkorjuun rengasmatkan.  

Osta tilalta! -päivän järjestelyissä ovat mukana Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014-2020 ja Maaseutuverkostopalvelut, Turun yliopiston Brahea-keskuksen Lähiruoan koordinaatiohanke, Aitojamakuja.fi, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ja Svenska Lantbruksproducenternas Centralförbund SLC. Lisätietoja Osta tilalta! -päivästä.

Maaseudulle makumatkalle

Maaseutumatkailuyritykset puolestaan kokoavat herkulliset kattaukset syksyn sadosta ja kotimaisista, lähellä tuotetuista raaka-aineista. Lisäksi tarjolla on erilaisia elämyksiä aktiviteettien, opastettujen ohjelmien ja retkien, ruuanlaiton tai avoimien ovien merkeissä.

Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry ja Lomalaidun ry toteuttavat yhteistyökumppaneidensa kanssa valtakunnallisen teemapäivän. Tapahtuma herätettiin eloon viime vuonna Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry:n toimesta. Tapahtumapäivää siirretään viime vuoden isänpäivästä nyt aikaisemmaksi syyskuulle mm. sadonkorjuuaikaa silmällä pitäen.
 
Tapahtumalla on oma sivu ja lisätietoa tapahtumasta myös maaseutumatkailuyrittäjien teemavastaava, maaseutumatkailuyrittäjä Ritva Lahdelma.

Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi