Uutisarkisto

3.8.2015 7.30

Maaseutu markkinoilla - maaseutututkijatapaaminen 2015

Maaseudun uusi aika ry järjestää 27.-28.8. Säkylässä ajankohtaiseen maaseututkimukseen pureutuvan seminaarin. Tapahtuma kokoaa yhteen eri tieteenalojen tutkijoita ja maaseudun kehittäjiä. Ilmoittaudu tapahtumaan 12.8. mennessä.

Tutkijatapaamisessa kokoontuu kuusi työryhmää

Osa työryhmistä kokoontuu molempina päivinä ja osa yhtenä päivänä. Työryhmät ovat:
  • Kestävä energiahuolto – muutos ja mahdollisuudet maaseudulla
  • Luonnosta liiketoimintaa ja hyvinvointia maaseudulle
  • Maaseudun perusrakenteet ja saavutettavuus
  • Maaseudun uudelleen brändääminen
  • Palvelut tarjottimella
  • Uudistuva ja oppiva Leader-toiminta
Työryhmissä pidetään lähes 40 mielenkiintoista esitystä, kuten alla näkyvistä abstrakteista otetuista lainauksista ilmenee:

”Digitalisaatio vaikuttaa yhteiskunnan palvelutarjontaan sekä tuotanto- ja jakelumenetelmiin kaikilla sektoreilla. Siten digitalisaatio yhdessä tietoverkkoyhteyksien kanssa muotoilee maaseutupaikkojen suhteellista asemaa. Ne vaikuttavat asukkaiden ja yrityksien sijaintipäätöksiin, palvelujen saatavuuteen sekä yleiseen viihtyvyyteen maaseudulla.”

”Toimintaryhmätyössä korostetaan usein hallinnollisten asioiden osaamista, mutta aluekehityksen kannalta merkittävämpää olisi lisätä toimintaryhmätyössä mukana olevien tahojen kehittämisosaamista sekä strategioiden teemoihin liittyvää substanssiosaamista.”

”Verkostoituminen ja yhteistyö tai niiden puute eivät ole maaseudun luontomatkailun ykkösongelma. Tärkeämpiä ovat yrittäjän kannalta byrokratia, verotus ja alan kannattavuus yleensä.”

”Tässä esittelemme yhden sellaisen välineen, jonka avulla voidaan julkisiin tilastoihin perustuen mitata alueellista matkailutuloa ja matkailun työllisyysvaikutuksia.”

”Tämän tutkimuksen tavoitteena on selvittää, miten yritysten energiateknologiaa koskevia investointeja kannattaisi tehdä ja miten yhdistää taloudellinen ja energiateknologiaan liittyvä arviointi.”

Lisätietoja ja ilmoittautumiset 12.8. mennessä www.mua.fi

Tapaamiseen on ilmoittauduttava ja osallistumismaksu maksettava keskiviikkoon 12.8.2015 mennessä. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumislomake löytyvät osoitteesta www.mua.fi. Abstraktikirja lähetetään osallistujille noin viikkoa ennen tapaamista.

Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi