Uutisarkisto

31.3.2016 13.30

Maaseutupolitiikan neuvosto asetettu

Hallitus on tänään asettanut maaseutupolitiikan neuvoston MANEn toimikaudelle 1.5.2016-31.12.2020. Maaseutupolitiikan neuvoston tehtävänä on tukea päättäjiä strategisesti tärkeissä maaseutupoliittisissa kysymyksissä sekä valmistella ja toteuttaa hallituksen maaseutupoliittisia linjauksia.
Maaseutupolitiikan neuvoston MANEn tavoitteena on analysoida ja valita politiikkatoimia tulevaisuuden kehitystä ennakoiden. Lisäksi neuvosto edistää osaltaan maaseutu- ja aluepolitiikan yhteensovittamista sekä kansallisen ja EU-osarahoitteisen toiminnan yhteensovittamista.

Maaseutupolitiikan neuvoston kokoonpanossa on huomioitu maaseutupolitiikan poikkihallinnollinen luonne.  Neuvostossa on mukana 35 jäsentä, jotka edustavat toimijoita yhteiskunnan kolmelta eri sektorilta paikallisesta tasosta kansalliseen. Maaseutupolitiikan neuvostoa johtaa maaseutupolitiikasta vastaava maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen. Varapuheenjohtajana toimii aluepolitiikasta vastaava elinkeinoministeri Olli Rehn.

Lisätietoja

Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi