Uutisarkisto

2.5.2017 12.00

Maaseutupolitiikan sihteeristön lausui CAP-uudistuksesta

MANE sihteeristö on jättänyt lausunnon ja kannanoton EU:n yhteisen maatalouspolitiikan, CAP:in, tulevaisuudesta. Sihteeristö peräänkuuluttaa kannanotossaan yhteistä maatalouspolitiikkaa, joka edistää kestävää kehitystä maaseudulla ja hyödyntää maaseudulla olevia mahdollisuuksia hyvinvoinnin ja kestävän kasvun edistämisessä. 
MANE sihteeristö painottaa lausuntoon liitetyssä kannanotossaan maaseudun elinkeinojen monipuolistamisen ja uudistamisen tärkeyttä sekä Leader-toiminnan vahvistamisen tarvetta maaseudualueiden elinvoimaisuuden ja elämänlaadun parantamiseksi. Kannanotossaan sihteeristö myös nostaa biotalouden ja kertotalouden edistämisen tärkeyttä ja taloudellisesti, sosiaalisesti, kulttuurisesti ja ekologisesti kestävän sekä eettisesti hyväksyttävän maatalouden mahdollisuuksien turvaamista kaikkialla EU:ssa. 

Sihteeristö painottaa myös yhteisen maatalouspolitiikasta aiheutuvan hallinnollisen taakan keventämisen tarvetta kaikilla tasoilla. Sihteeristö nostaa tärkeänä asiana myös maaseutuvaikutusten arvioinnin toteuttamista ja huomioimista EU-politiikkavalmistelussa ja täytäntöönpanossa, erityisesti alue- ja paikallistasoilla.   

Sihteeristön kannanotto on luettavissa kokonaisuudessaan täällä.(englanniksi)

Lisätietoa:

Christell Åström, pääsihteeri Maaseutupolitiikan neuvosto ja sihteeristön puheenjohtaja. 
etunimi.sukunimi@mmm.fi, p. 029 516 2030


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi