Uutisarkisto

15.9.2017 9.00

Maista maaseutu 16.9.2017 Osta tilalta! -päivänä

Lauantaina 16.9. on mahdollisuus lähteä maaseudulle yli 200 eri kohteeseen ympäri Suomen. Tieto ruoan alkuperästä kiinnostaa kuluttajia ja päivä tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden käydä tiloilla ostoksilla ja matkailukohteissa esimerkiksi lounaalla.
Monet tilat myyvät tuotteitaan suoraan kuluttajille ympäri vuoden. Osta tilalta! -päivänä ruoantuottajat ympäri Suomea toivottavat kävijät yhtä aikaa tervetulleeksi. Kävijät pääsevät tutustumaan tuotantoon ja tuotteisiin, kokemaan elämyksiä sekä ostamaan tuoreita raaka-aineita.

Löydä kohteet ostatilalta.fi

Tapahtumassa mukana olevat tilat, kotipuutarhat ja maatilamatkailuyritykset löytyvät sivustolta Osta tilalta! Sivuston karttapalvelu auttaa kävijöitä sadonkorjuuretkien suunnittelussa. Tiloille ei tarvitse erikseen ilmoittautua, vaan niille voi saapua tilan ilmoittamana aukioloaikana.

Mahdollisuus osallistua kuvakilpailuun

Tapahtumapäivään voi osallistua myös sosiaalisessa mediassa tunnuksella #ostatilalta, jolla kävijät voivat jakaa kokemuksiaan. Tiloilla koettuja elämyksiä etsitään myös kuvakilpailun muodossa. Kilpailuaika on 15.–24.9.2017 ja kilpailun teemana ovat tilat, niiden tunnelma ja maisemat sekä raaka-aineet ja mitä niistä on valmistettu. Lisätietoja kuvakilpailuun osallistumisesta löytyy sivustolta Osta tilalta!.

Osta tilalta! -päivän järjestelyissä ovat mukana Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 ja Maaseutuverkosto, Turun yliopiston Brahea-keskuksen Lähiruoan koordinaatiohanke, Aitojamakuja.fi, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK, Svenska Lantbruksproducenternas Centralförbund SLC, Maa- ja kotitalousnaiset, Martat, Marthaförbundet, Suomen 4H-liitto ja Finlands svenska 4H, Lomalaidun ry ja Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry.Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi