Uutisarkisto

5.2.2015 15.03

Ota kantaa maaseutu-, kaupunki- ja saaristopolitiikan kehittämiseen

Mihin suomalaisella kaupunki-, maaseutu- ja saaristopolitiikalla pitäisi vaikuttaa? Minkälaisilla välineillä ja toimintatavoilla tavoitteisiin päästään? Professori Perttu Vartiainen esittää selvityksessään kehittämisehdotuksia. Ota kantaa ja kerro oma  näkemyksesi 13.3.2015 mennessä.
Kaupunki-, maaseutu- ja saaristopolitiikan tulisi fokusoitua kansallisesti merkittäviin teemakokonaisuuksiin, joissa myös EU-ohjelmia pystytään hyödyntämään nykyistä tehokkaammin, professori Perttu Vartiainen esittää selvityksessään kaupunki-, maaseutu- ja saaristopolitiikasta.
 
Selvityksen mukaan Suomi tarvitsee uudenlaisen, hyvin fokusoidun alueellisen kasvu- ja innovaatiopoliittisen kokonaisnäkemyksen, joka voisi toimia kaupunki- ja maaseutupolitiikan yleisenä strategisena suunnannäyttäjänä. Näkökulmana tulee olla koko maan voimavarojen hyödyntäminen.

Nyt voit kertoa oman näkemyksesi siitä, miten kaupunki-, maaseutu- ja saaristopolitiikkaa pitäisi kehittää. Anna näkemyksesi ota kantaa -palvelussa www.otakantaa.fi/kaupunkimaaseutusaaristo.

Mahdolliset muutokset nykyisiin toimintamalleihin tekee seuraava hallitus.

Vartiaisen selvitys.
Työ- ja elinkeinoministeriön tiedote selvityksestä.

Lisätiedot:
neuvotteleva virkamies Olli Alho, TEM, puh. 029 506 4914

Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi