Uutisarkisto

13.5.2016 15.00

Paikkaperustainen aluekehittäminen - mistä nyt puhutaan? 16.6. Helsingissä

Paikkaperustainen kehittäminen, menetelmä ja politiikka: mitä näillä tarkoitetaan tai mitä niillä tulisi tarkoittaa? Tervetuloa kuulemaan ja pohtimaan näitä kysymyksiä seminaariin 16.6.2016 klo 12-15.30!  

Tilaisuudessa julkistetaan artikkelikokoelma ”Näkökulmana paikkaperustainen yhteiskunta”. Kirja hahmottaa EU:n aluekehittämispolitiikan ja suomalaiseen toimintaympäristön välisiä yhteyksiä.

Aika: 16.6. klo.12-15:30
Paikka: Helsingissä, työ ja elinkeinoministeriön auditoriossa, Eteläesplanadi 4.

Ohjelma

12.00 Tilaisuuden avaus ylijohtaja Taina Susiluoto, TEM/yritys- ja alueosasto

12.15 Näkökulmana paikkaperustainen yhteiskunta -antologian esittely ja julkistaminen yliopistonlehtori Ilkka Luoto, Vaasan yliopisto

12.45 Näkökulmia paikkaperustaisuuteen dekaani, aluetieteen professori Hannu Katajamäki, Vaasan yliopisto yhteiskuntamaantieteen professori Perttu Vartiainen, Itä-Suomen yliopisto projektitutkija Niina Rantamäki, Jyväskylän yliopisto

14.00 Kahvitauko

14.20 Kommenttipuheenvuorot kehittäjiltä valtakunnan, maakunnan ja paikallisen tason näkökulmasta maaseutuylitarkastaja Laura Jänis, MMM kehittämissuunnittelija Jerker Johnson, Pohjanmaan liitto kaupunginsihteeri Anja Vallittu, Helsingin kaupunki

14.50 Keskustelua ja näkemyksiä paikkojen yhteiskuntaan ja alueellisen kehittämiseen

15.30 Tilaisuus päättyy

Ilmoittaudu

Ilmoittaudu seminaariin 10.6 mennessä tämän linkin kautta.

Lyhyesti paikkaperustaisuus antologiasta

Artikkelikokoelma hahmottaa muuttuvaan toimintaympäristöön sopivia paikkaperustaisia menetelmiä ja toimintatapoja. Antologiassa pohditaan paikka- ja sijaintiperustaisen yhteiskunnan mahdollisuutta laajempana politiikkatoimien strategisena lähtökohtana. Antologiassa selvennetään vallitsevia käsityksiä ja tulkintoja paikkaperustaisuudesta eri mittakaavoissa sekä maaseudun ja kaupungin vuorovaikutus- ja kumppanuussuhteissa.

Alueen ja paikan käsitteet ovat tarkastelun polttopisteessä: kuinka esimerkiksi alueellisen kehittämisen painopisteet muuttuisivat, jos strategiseksi lähtökohdaksi valittaisiin paikkaperustainen politiikka, ja mitä sellaisella politiikalla tarkoitettaisiin kansallisena sovelluksena?

Julkaisun kirjoittajina on professoreita, tutkijoita, asiantuntijoita ja kehittäjiä, jotka tarkastelevat kolmessatoista näkökulma-artikkelissa paikkaperustaisuuden teemoja.


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi