Uutisarkisto

20.10.2015 19.51

Palkkatuki tärkeä osa työllisyyden hoitoa harvaan asutulla maaseudulla

Harvaan asutun maaseudun verkosto esittää kannanotossaan, että palkkatuen määrärahat tulee suhteuttaa työttömien määrään ja huolehtia siitä, että määrärahat riittävät koko vuodeksi. Työllisyyden hoidon tulee olla pitkäjänteistä suunnitelmallista toimintaa. Palkkatuella on merkitystä erityisesti harvaan asutulla maaseudulla, jossa työttömyysluvut ovat korkeammat kuin muualla maassa, pitkäaikaistyöttömyys yleistä ja työpaikkoja vähemmän kuin muilla alueilla.

Palkkatuki määrärahat loppuneet


Palkkatuki määrärahat ovat loppuneet kesken vuoden. Työttömyyden kasvu näkyy työllisyysmäärärahojen suurena kysyntänä ja työttömien määrään suhteutettuna työllisyysmäärärahaa on käytettävissä vähemmän kuin aiempina vuosina.

Vaikutuksia kuntien talouteen ja yhdistysten toimintaan


Harvaan asutun maaseudun yhdistykset ovat käyttäneet palkkatukea aktiivisesti erilaisten palvelujen tuottamiseen. Samalla syrjäytyminen on vähentynyt ja moni pitkäaikaistyötön on päässyt työelämään.  Palkkatukirahojen loppumisen myötä näiden yhdistysten toiminta on vaakalaudalla. Samalla kuntien palvelut heikkenevät, sillä monissa kunnissa yhdistyksien tarjoamat palvelut ovat merkittävä osa kunnan palvelutarjotinta. Pitkäaikaistyöttömyyden kasvaessa kasvavat myös kuntien valtiolle pitkäaikaistyöttömistä maksamat työttömyyssakoiksi kutsutut työmarkkinatuen kuntaosuudet.


Lue lisää HAMAn lausunto palkkatuesta (pdf) (229.9 KB)


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi