Uutisarkisto

9.3.2015 9.00

Ruokamatkailua kehitetään nyt strategian pohjalta

Suomi on saanut ensimmäisen ruokamatkailustrategian. Ruokamatkailustrategian tavoitteena on tehdä ruoasta tärkeä, elämyksellinen ja ostettava osa Suomen matkailua, parantaa alan kilpailukykyä ja lisätä toimialan ja toimijoiden yhteistyötä.
- Yhä useampi matkailija hakee tietoisesti ruokaelämyksiä. He haluavat kokea luonnon, kulttuurin ja paikallisen elämäntavan. Suomalaisessa ruokamatkailussa on potentiaalia, sillä tarinat, aitous, paikallisuus ja puhtaus luovat arvoa matkailijalle. Parhaimmillaan ruokamatkailutuote on osallistamista ja tekemistä, josta matkailija oppii jotain uutta, selventää ruokamatkailustrategian työstämisestä vastaava projektipäällikkö Kristiina Havas Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta.

Suomen ruokamatkailustrategia on ensimmäinen laatuaan. Se sisältää kolme teemallista painopistettä, joiden kautta nostetaan esiin paikallisuus, puhtaus ja innovatiivisuus. 

- Suomalainen ruokakulttuuri on persoonallista ja alueellisesti rikasta. Ruokamme on Euroopan puhtainta ja tekee hyvää mielelle ja ruumiille. Suomi voidaan nähdä myös kansainvälisesti kiinnostavana ruokatrendien luojana. Onhan meillä innovatiivisia tapahtumia, tähtikokkeja ja ravintoloita, huomauttaa Havas.

Ruokamatkailustrategia antaa vauhtia ja suuntaa matkailualan kehittämiseen. Se sisältää yhteiset viestit, ohjeet ja roolitukset alan toimijoille. Strategian toteutuksessa keskitytään tuotekehitykseen, strategisten kumppanuuksien rakentamiseen ja yhtenäisen tarinan luomiseen. Näiden kautta pyritään herättämään matkailijoiden kiinnostus ja synnyttämään joukkovoimaa, jota kanavoidaan samaan suuntaan. 

Strategiasta käytännön toimenpiteisiin päästään tekemällä yhdessä. Alueellisia työpajoja tullaan järjestämään ympäri Suomen ja niihin odotetaan ruoan ja matkailun parissa toimivia tahoja. Ruokamatkailustrategia on tehty maa- ja metsätalousministeriön ja Visit Finlandin toimeksiannosta ja tukee hyvin Suomen matkailun tiekartan ja hallituksen Lähiruokaohjelman tavoitteita.

Lisätietoja: 
Projektipäällikkö Kristiina Havas, puh. 0500 688 332, kristiina.havas@haaga-helia.fi 
www.ruokajamatkailu.fi 

Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi