Uutisarkisto

26.1.2017 8.06

Sähköä kulttuuripalveluihin

Miten sähköisillä menetelmillä voitaisiin parantaa kulttuuripalvelujen saatavuutta maaseudulla ja mitä kokemuksia on saatu jo nykyisin käytössä olevista sähköisistä kulttuuripalveluista? Näistä asioista keskustellaan 16. helmikuuta maaseutupolitiikan neuvoston elämänlaatuverkoston, opetus- ja kulttuuriministeriön ja Humanistisen ammattikorkeakoulun järjestämässä tilaisuudessa Helsingissä.

Sähköisillä menetelmillä voidaan parantaa kulttuuripalvelujen saatavuutta maaseudulla. Striimaukset konserteista ja muista tapahtumista alkavat olla tuttuja niin kulttuurin käyttäjille kuin kulttuurin tuottajille. Oudompia ovat kulttuurin vuorovaikuttuiset sähköiset palvelut, palvelut joissa  asiakas on myös itse aktiivisesti yhteydessä  keskustellen tai tuottaen omaa kulttuurista sisältöä.

Kehittämistarpeen kartoittaminen

Tavoitteena on koota yhteen  suomalaisia sähköisten kulttuuripalvelujen tuottajia - heitä joilla on jo asiasta kokemusta. Kokemuksista kootaan yhteen sähköisten kulttuuripalvelujen kehittämistarpeita, luodaan yhteistyöverkostoa toimijoiden välille ja suunnitellaan kehittämistoimia sähköisten kulttuuripalvelujen kehittämiseksi ja kokeilemiseksi maaseudulla. Sähköisistä kulttuuripalveluista hyötyvät myös ne asiakasryhmät jotka eivät pääse liikkumaan palvelujen luokse, kuten esimerkiksi hoitolaitoksissa olevat asiakkaat. Tavoitteena ei ole korvata kasvokkaista kulttuuripalveluita, vaan lisätä niiden saatavuutta.

Pyöreän pöydän keskustelu

Sähköisten kulttuuripalvelujen pyöreän pöydän keskustelu pidetään torstai 16.2.2017 klo 12:30–15:00, Humakin toimipisteessä Helsingissä. Tilaisuuteen kutsutaan kulttuurin ja taiteen alan toimijoita, jotka ovat tuottaneet sähköisiä kulttuuripalveluja. Jos tunnet kuuluvasi kohde ryhmään, ole yhteydessä järjestäjiin.

Lisätietoja:

Heli Talvitie, maaseudun elämänlaatuverkosto
(etunimi.sukunimi@minedu.fi)

Kaisa Jaalama, Humanistinen ammattikorkeakoulu
(etunimi.sukunimi@humak.fi)


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi