Uutisarkisto

21.9.2015 10.30

Terveyttä ja hyvinvointia luonnosta -kampanjaa valmistellaan - osallistu kyselyyn 25.9. mennessä

Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmän teemaverkostojen yhteistyönä valmistellaan valtakunnallista kampanjaa aiheesta "terveyttä ja hyvinvointia maaseudun luonnosta". Tavoitteena on lisätä kampanjalla tietoisuutta maaseudun luonnon moninaisista hyvinvointi- ja terveyshyödyistä.

Tieteellistä tutkimustietoa jalkautetaan käytäntöön

Luonnon tarjoamia, ihmisten terveydelle ja hyvinvoinnille myönteisiä tekijöitä on tunnettu ja osattu hyödyntää halki historian. Viime vuosina luonnon terveyshyötyjä on todennettu lukuisissa luotettavissa tutkimuksissa. Luonto tarjoaa muun muassa puhdasta ja ravitsevaa ruokaa, tukee immuunijärjestelmää ja voi auttaa esimerkiksi työuupumuksesta sekä stressistä palautumisessa.

Nykyajan Suomessa maaseudun luonnon kyvylle edistää ihmisten terveyttä ja hyvinvointia on edelleen tarvetta – kehittyneen teknologian ja uusien hyvinvointipalveluiden rinnalla. Luonto parantaa niin ihmisen fyysistä terveyttä kuin henkistä hyvinvointia.

Kampanja toteutetaan järjestö- ja yhdistyslähtöisesti

Kampanja toteutetaan yhteistyössä erilaisten yhdistysten, järjestöjen ja verkostojen kanssa. Tavoitteena on, että järjestöt ottavat kampanjateeman osaksi toimintaansa ja osallistuvat kampanjaan omien mahdollisuuksiensa mukaan. Teemaa lähestytään kunkin järjestön kohderyhmien tarpeista käsin – tällä tavoin järjestöt pystyvät tekemään kampanjasta näköisensä.

Maaseudun luonnon terveys- ja hyvinvointiaiheisiin liittyen on olemassa sekä tietoa että tekijöitä - kampanjassa tämä kohtaavat toisensa.

Aihe kiinnostaa – millä tavoin järjestömme pääsee mukaan?

Osana kampanjan suunnittelua ekosysteemipalvelut-verkosto toteuttaa osallistavan kyselyn, jonka avulla selvitetään kampanjasta alustavasti kiinnostuneiden yhteistyötahojen perustietoja, tarpeita ja toiveita kampanjan toteuttamiseen liittyen. Linkki kyselyyn. Vastauksia toivotaan perjantaihin 25.9. mennessä.

Mikäli verkkokyselystä herää kysyttävää tai kyselyyn vastaamisessa ilmenee ongelmia, otattehan yhteyttä Timo Haapasaloon, 029 525 1884, timo.haapasalo@ymparisto.fi.

Lisätietoja
Kati Pitkänen, erikoisasiantuntija, YTR:n ekosysteemipalvelut-verkosto, 029 525 1101, kati.pitkanen@ymparisto.fi

Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi