Uutisarkisto

5.1.2015 9.53

Työpaja 19.1.2015: Hajautettu energiantuotanto kestävän kasvun moottorina – vaalipuheista toteutukseen

Suomessa halutaan lisätä uusiutuvan energian hajautettua tuotantoa osana kestävää energiapolitiikkaa ja vihreän talouden kasvua. Miten pääsemme sanoista tekoihin? Ilmoittaudu seminaariin 14.1. mennessä.
Mitä politiikkakeinoja, innovaatioita ja resursseja tarvitaan? Miten hajautetun energiantuotannon ekologinen ja taloudellinen kestävyys varmistetaan? Kenen tulisi toimia, jotta haitallinen sääntely puretaan, investoinnit kohdennetaan oikein ja hajautettu uusiutuvan energiantuotanto valjastetaan palvelemaan maaseudun ja koko kansantalouden kestävää kehitystä?

Tule kertomaan ajatuksiasi ja näkemyksiäsi Vaasaan 19.1.2015.

Maaseudun resurssit ovat keskeisiä pyrittäessä vähentämään fossiilisten polttoaineiden käyttöä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi sekä riippuvuutta tuontienergiasta. Samalla hajautetun energiantuotannon uudet innovaatiot ja liiketoimintamallit voivat luoda maaseudulle kestäviä elinkeinoja ja hyvinvointia. Uusiutuvan energian tuotanto ja erityisesti pienet tuotantoyksiköt kuitenkin kohtaavat nykyisellään merkittäviä haasteita toimintaedellytyksien, kannattavuuden ja kilpailukyvyn osalta.

Hajautettu energiantuotanto kestävän kasvun moottorina -työpaja esittelee uusinta asiantuntijatietoa ja toimijoiden konkreettisia kokemuksia alan haasteista ja pullonkauloista, sekä tarvittavista toimenpiteistä ja innovatiivisista liiketoimintamalleista. Työpajassa päättäjät, energian pientuottajat ja asiantuntijat jakavat näkemyksiään ja keskustelevat kovien faktojen äärellä. He haluavat kuulla myös sinulta, miten energiapuhe muunnetaan energiateoiksi.  

, Auditorio Nissi, Wolffintie 34

Ilmoittaudu täällä 14.1.2015 mennessä.

Seuraa tilaisuutta verkossa ja osallistu keskusteluun Twitterissä #hajautettuenergia

Ohjelma:
 
10:30 Kahvitarjoilu

11:00 Tilaisuuden avaus
  • Mats Nylund, kansanedustaja, puheenjohtaja, Identitetsbaserat nätverk

11:10 Puheenvuorot: hajautettu energiantuotanto maaseudulla ja kansantaloudessa
  • Maaseudun uusiutuva energia ekosysteemipalveluna ja uudet liiketoimintamallit – Ville Tuomi, Vaasan yliopisto
  • Missä vika ja mitä voitaisiin tehdä hajautetun uusiutuvan energiantuotannon kannattavuuden parantamiseksi? – Tapio Tuomi, Lähienergialiitto
  • Valtiohallinnon näkökulma: Pienimuotoisen energiatuotannon edistämistyöryhmän tulokset – Aimo Aalto, Työ- ja elinkeinoministeriö, Energiaosasto
12:15 Lounas (omakustanteinen)

13:00 Puheenvuorot: tuottajien ja pilottien kokemuksia
  • Jeppo Kraft – Kurt Stenvall, toimitusjohtaja
  • Pohjanmaan Energiakylät – Ari Haapanen
  • Maaseudun uusiutuvan energian kehittämissuunnitelma – Irja Ruokamo, USVA-hanke
14:00 Paneelikeskustelu: hajautetun uusiutuvan energiantuotannon haasteet ja tulevaisuus
  • Moderaattori Pekka Peura, Vaasan yliopisto
  • Panelistit: Mats Nylund, Aimo Aalto, Kurt Stenvall, Ari Haapanen, Irja Ruokamo sekä Jukka Kajan (Joukon Voima) ja Tapio Ala-Reinikka (Lähienergialiitto)
15:30 Työpajan yhteenveto ja tilaisuuden päätös

16:00 Kahvitarjoilu ja vapaata keskustelua
 
Järjestäjät: Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmän Ekosysteemipalvelut-verkosto yhdessä Identitetsbaserat nätverkin, Suomen Lähienergialiiton, Vaasan yliopiston Levon-instituutin ja Maaseudun maankäyttö ja infrastruktuuri-verkoston kanssa.

Lisätietoja: Salla Rantala, Suomen ympäristökeskus, salla.rantala@ymparisto.fi


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi