Uutisarkisto

15.2.2016 8.00

Uudistuva hevostalous vaikuttaa moneen

Hevosala muuttuu ja uudistuu. Yhteiskunnan trendit, kuten hyvinvoinnin ja luontokokemusten arvostus, ovat suosiollisia hevosalalle. Heikkoutena on, että toimialan yhteiskunnallista merkittävyyttä ei täysin tunnisteta ja vallitseva taloustilanne kurittaa myös hevosyrityksiä. Tarvitaan siis lisäpontta yhteistyöhön, niin hevosalan sisälle kuin perinteisten toimialarajojen yli.

Näistä lähtökohdista on alkamassa hevosyrittäjille ja ammattilaisille suunnattu valtakunnallinen Uudistuva hevostalous – projekti. Hankkeessa selvitetään tulevaisuuden asiakaskuntaa sekä palvelujen tarvetta ja näiden pohjalta tehdään oppaita ja keskustelunavauksia.
 
”Hevosala linkittyy suomalaisessa yhteiskunnassa useaan eri osa-alueeseen, muun muassa maatalouteen, yrittäjyyteen, liikuntaan, vapaa-aikaan, hyvinvointipalveluihin sekä ympäristöön ja energiatalouteen”, kuvailee alue- ja sidosryhmäyhteistyöstä vastaava Anne Laitinen Hippoliksesta. ”Haluamme herätellä hevosalaa uusiin avauksiin, myös yli toimialarajojen.”
 
Tulevaisuudessa mahdollisuuksia nähdään esimerkiksi senioreille segmentoiduissa palveluissa sekä ihmisten fyysiseen ja psyykkiseen hyvinvointiin liittyen. Potentiaalia on myös hevosmatkailussa kuin biotalouden kanssa tehtävässä yhteistyössä.
 
”Toivomme saavamme sytykettä ja ideoita myös hevosalan ulkopuolelta ja toivonkin, että kynnys ottaa yhteyttä, pidetään matalana”, Laitinen toteaa. Tätä hankeväkeä saa herätellä rohkeillakin ideoilla!

Starttiseminaari 19.5.2016

Hankkeen starttiseminaari järjestetään 19.5.2016 Mustialassa Tammelassa. Lisätietoja hankkeen etenemisestä talven aikaan www.hippolis.fi sivuilla.  Ilmoittaudu hankkeen postituslistalle tästä .

Toteuttajatiiminä ovat Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK), Luonnonvarakeskus Luke ja Hippolis. Kuten tuttua, hevosalalla on jo pitkään tehty organisaatioiden välistä yhteistyötä. Ohjausryhmässä mukana ovat Suomen Hippos, Suomen Ratsastajainliitto, MTK, ProAgria, Suomen Ravivalmentajat, Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto SHKL, Hevosopisto ja Helsingin yliopisto/ taloustieteen laitos. Uudistuva hevostalous -projektille on osoitettu rahoitusta ELY-keskusten EU-osarahoitteisesta maaseutuohjelmasta.
 
Yhteyshenkilöt:
Sirpa Pussinen/ Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK, puh. 050 574 9207
Anne Laitinen/ Hippolis, puh. 040 766 0830
Markku Saastamoinen/ Luonnonvarakeskus (Luke), puh. 040 546 9879
 Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi