Uutisarkisto

7.3.2016 14.00

Valtakunnalliset maaseudun tutkimus- ja kehittämishankkeet valittu

Maa- ja metsätalousministeriö rahoittaa tänä vuonna valtakunnallisia maaseudun tutkimus- ja kehittämishankkeita noin miljoonalla eurolla. Maaseutua koskevilla hankkeilla edistetään maaseudun elinvoimaisuutta ja asukkaiden hyvinvointia.

Hankehaun teemoina olivat digitalisaatio ja sähköiset palvelut maaseudun mahdollisuuksina sekä sote-palvelujen tarvetta vähentävä ennaltaehkäisevä toiminta harvaan asutulla maaseudulla. Haussa saatiin yhteensä 37 hanke-ehdotusta.

Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmän asettama hankeryhmä käsitteli hakemukset ja laati maa- ja metsätalousministeriölle esityksen rahoitettavista hankkeista. Hankeryhmä arvioi hakemuksia hakuilmoituksessa mainittujen kriteereiden perusteella, erityisesti niiden valtakunnallisen maaseutupoliittisen merkittävyyden näkökulmasta, sekä miten hyvin esitetyt hankkeet vastasivat hakukuulutuksen teemoihin.

Haettu rahasumma oli yli seitsenkertainen käytettävissä olevaan rahamäärään nähden. Käytettävissä olevan rahoituksen puitteissa maa- ja metsätalousministeriö voi rahoittaa vain 5 uutta tutkimus- ja kehittämishanketta (12,5 % haetusta rahoituksesta). Näiden lisäksi rahoitetaan maaseutupolitiikan teemaverkostojen toimintaa.

MMM:n tiedote

Lisätietoja:
erityisasiantuntija Christell Åström, p. 0295 162 030


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi