Uutisarkisto

1.4.2016 9.30

Vastuullisen matkailun kansainvälinen tapahtuma Jyväskylässä

Pohjoismaa isännöi ensimmäistä kertaa kansainvälistä vastuullisen matkailun tapahtuma ”Responsible Tourism in Destinations”, joka järjestetään 9.-10.6.2016 Jyväskylässä. Jo kahdennentoista kerran järjestettävä tapahtuma on jatkoa eri puolilla maailmaa menestyksellisesti toteutetuille vastaaville tapahtumille. Tapahtuman teemana on Four Seasons and Responsible Tourism.
Teemaa lähestytään ensimmäisen päivän aikana ilmastonmuutoksen ja sesonkisuuden haasteiden ja mahdollisuuksien näkökulmasta. Ilmastonmuutosta puheenvuorossaan käsittelee Kaarina Tervo-Kankare Oulun yliopistosta. Terhi Hook Visit Finlandista keskittyy puheenvuorossaan sesonkien ja neljän vuodenajan haasteisiin ja mahdollisuuksiin matkailussa. Iltapäivällä eri tutkijat tuovat esiin omia tutkimustuloksiaan tapahtuman teemaan liittyen rinnakkaissessioissa.

Samanaikaisesti järjestetään myös yrityksille työpaja vastuullisuuden konkreettiseen kehittämiseen. Ensimmäisen päivän päätteeksi kuullaan Manchester Metropolitan yliopiston professorin Harold Goodwinin puheenvuoro. Professori Goodwin on yksi kansainvälistä arvostusta niittänyt vastuullisen matkailun asiantuntija, joka on myös perustanut kansainvälisen vastuullisen matkailun verkoston (International Centre for Responsible Tourism).

Vesi ja vesistömatkailu

Toisen päivän teemana on veden eri olomuodot ja vastuullisuus. Vesistömatkailun vastuullisuutta avaa puheenvuorossaan C. Michael Hall, joka on kansainvälisesti arvostettu matkailun tutkija ja kouluttaja Uudesta Seelannista. Paikallista näkökulmaa ohjelmaan tuo Päivi Halinen Keski-Suomen ELY-keskuksesta käsitellen Päijänteen mahdollisuuksia kasvaa tulevaisuudessa vastuulliseksi matkailualueeksi.

Paneelikeskustelussa käydään eri toimijoiden näkökulmista läpi veteen perustuvien aktiviteettien vastuullisuutta ja kehittämismahdollisuuksia. Toisen päivän päättää sessio, jossa keskitytään vastuullisen matkailun tulevaisuuteen. Session pääpuhujana ja vetäjänä toimii John Swarbrooke.

Tapahtuma on tarkoitettu matkailun parissa toimiville yrityksille, tutkijoille, kouluttajille ja kehittäjille. Järjestäjinä tapahtumassa toimivat Jyväskylän ammattikorkeakoulu, globaali vastuullisen matkailun verkosto (International Centre for Responsible Tourism), Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti sekä Lahden ammattikorkeakoulu.

Lisää tapahtumasta sekä konferenssin koordinaattorilta Petra Blinnikalta, gsm 040 539 9185, petra.blinnikka@jamk.fi  


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi