Uutisarkisto

15.6.2016 9.12

Yhteinen hevosala

Uusi hevostalous -uutiskirje välittää hevoselinkeinon ajankohtaisia katsauksia ja käytännön esimerkkejä parin kuukauden välein. Ensimmäisestä uutiskirjeestä voit lukea muun muassa verkossa lähetettävistä hevosyrittäjäuutisista, hevosalan kehittämiskatsauksesta, yrittäjäkummeista ja Hämeen ELY-keskusalueen hevostaloudesta.

Syksyn Hevosyrittäjäuutiset herättelevät

Syksyllä alkaa verkkolähetysten sarja, avoimet ja maksuttomat Hevosyrittäjäuutiset. Parin tunnin luentosettien aiheet liittyvät hevosalan tulevaisuuteen ja yrittäjyyteen. Lähetyksiä voi seurata livenä kotikoneelta, kuunnella älypuhelimella, koota porukan etäpisteeseen tai katsoa tallenteita juuri silloin kun on sopiva hetki.

Hevosalan kehittämiskatsaus: pieniä ja suuria uutisia

Uutiskirjeessä esitellään hevosalan kehittämisprojekteja eri puolelta Suomea. Tällä kertaa esittelyssä ovat Keski-Suomen case: Potkua poneista nuorille -Leader-hanke, vuonna 2015 toteutunut suuren suosion saanut Kummihevoskampanja ja Mahdollisuuksien hevonen -yhteistyö.

Esittelyssä Hämeen ELY-keskusalueen hevostalous

Hämeen hevostaloudessa kohtaavat koulutus, tutkimus ja kehittäminen, monipuolinen yrittäjyys ja harrastus. Hevoskesä on tapahtumia täynnä: Finnderby Ypäjällä, Suur-Hollola-ravit Lahdessa, legendaariset Riksun kesäravit ja monet muut tunteikkaat tapahtumat.

Yrittäjäkumppanit

Uudistuva hevostalous herättää tulevaisuuskeskusteluja monin eri tavoin. Yksi tapa yrittäjyyden esille nostamiselle ovat yrittäjäkumppanit, joiden hyviä käytäntöjä seurataan seuraavan kahden vuoden ajan. Yhteistyössä ovat mukana neljä hevosyritystä - Stall Blombacke, Toiska, Equstom ja Kajaanin Hevosharrastekeskus - jotka toimivat käytännön caseinä ja äänenä hankkeelle.Uutiskirjettä julkaise Uudistuva hevostalous -tiedonvälitys- ja yhteistyöhanke (2016 - 2018) ja sen päätoimittaja on projektipäällikkö Sirpa Pussinen.  Lisä- ja yhteystietoja

Tyttö ja hevonen -kuva, Leena JokinenPalaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi