Uutisarkisto

21.1.2015 8.38

Energiapolitiikan tuettava jämerämmin hajautettua energiantuotantoa

Hajautettu uusiutuvan energian tuotanto oli työapajaseminaarin aiheena Vaasassa 19.1.2015. Keskustelijat peräänkuuluttivat jämerämpää, suomalaisen maaseudun vahvuuksista ponnistavaa energiapolitiikkaa ja päättäjien energiatietoisuuden kohentamista.
Lupajärjestelyjen yksinkertaistaminen ja yhdenmukaistaminen mainittiin puheenvuoroissa tiheään. Jeppo Kraft ja Pohjanmaan Energiakylät esiteltiin esimerkkeinä siitä, kuinka energiaomavaraisuus ja paikallinen energiantuotanto ovat todellisia mahdollisuuksia ylläpitää maaseudun elinvoimaisuutta ja elinkeinoja.

Ekosysteemipalvelut-verkoston, Identitetsbaserat nätverkin, Suomen Lähienergialiiton, Vaasan yliopiston Levon-instituutin ja Maaseudun maankäyttö ja infrastruktuuri-verkoston järjestämässä työpajassa yli 50 asiantuntijaa, päättäjää, energian pientuottajaa ja yrittäjää vaihtoivat ajatuksia hajautetun energiantuotannon mahdollisuuksista ja pullonkauloista alustusten ja paneelikeskustelun siivittäminä.

Tilaisuutta seurattiin aktiivisesti myös verkossa ja Twitterissä #hajautettuenergia. Ekosysteemipalvelut-verkosto kumppaneineen jatkaa työtä maaseudun uusiutuvan energiantuotannon edistämiseksi.

Lue lisää Hanna-Liisa Kankaan blogista.

Tilaisuuden ohjelma

Tilaisuuden esitykset:
Lisätietoja:
Salla Rantala, Suomen ympäristökeskus, salla.rantala@ymparisto.fi

Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi