Uutisarkisto

17.2.2015 8.22

Elinkeinokatsauksista lisäsisältöä kehittämistyöhön

Koneurakointia, matkailua, hevostaloutta, pieneläinten hoitoa, hyvinvointipalveluita – maaseudulle tyypillisten elinkeinojen valikoima on monipuolinen ja edelleen laajenemassa. YTR:n maaseudun elinkeinot ja osaaminen -verkosto (MESI) kokosi katsaukset kahdeksasta elinkeinoalasta kehittämistyön tueksi.

Elinkeinoalat vaihtelevat kehittymisvaiheiltaan ja verkostoiltaan, joten kehittämistyössä alakohtainen asiantuntemus on arvossaan. MESI-verkostossakin pidämme tärkeänä toteuttaa maaseutupoliittista kokonaisohjelmaa eri alojen tarpeiden mukaisesti.

MESI-verkoston työn tueksi valmistuneessa raportissa on tietoa kahdeksan eri alan toimintamuodoista, tuotteista ja palveluista, keskeisistä ohjelmista, kehittämistoiminnasta sekä toimijoista. Tiiviit katsaukset antavat muillekin kiinnostuneille hyvän tietopaketin elinkeinojen edistämistyön vaihtelevista tarpeista, keinoista ja painotuksista.

Seuraavaksi on eri alojen toimijoitten tapaamisten ja haastattelujen vuoro. Näin saamme MESI-verkostossa maaseutupoliittisen kokonaisohjelman elinkeinoja koskevien toimenpiteiden toteuttamiseen vielä tarkemmin ajatuksia ja yhteyksiä eri aloilta. Samalla työssä tarvittavat verkostot laajenevat.

Lisätiedot: Juha Rutanen, juha.rutanen(at)helsinki.fi

Julkaisu:

Hanna Meriläinen ja Juha Rutanen. Katsauksia maaseudun elinkeinoihin. Matkailu – Hyvinvointiala – Koneurakointi – Hevostalous – Eläintenhoitoala – Kalatalous – Turkistalous – Riista-ala

Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin Raportteja 137.

 


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi