Uutisarkisto

9.11.2016 8.00

Älykkäitä liikkumisratkaisuja maalla ja kaupungeissa, tänään ja huomenna -seminaari

Liikkumista voivat muuttaa jo tänään niin yksilöt kuin kunnatkin omilla toimillaan. Tähän annetaan keinoja ke 14.12.2016 klo 9-12 pidettävässä seminaarissa. Seminaariin voi osallistua Helsingissä tai suorana netissä.

Liikkumisen muutosta käsitellään paljon mediassa. Aihepiirin keskeinen lainsäädäntö muuttuu 1.7.2018 lähtien. Kuitenkin sitä ennen, jo nyt, voivat ihmiset omassa arjessaan sekä eri organisaatiot työnsä kautta muuttaa liikkumisen käytäntöjä. 

Alan yritykset ja hallinto luennoitsijoina

Kätevä Seinäjoki -luento esittelee, millaisia muutoksia kuntien kannattaa tehdä liikkumisen ja kuljetuksien hallinnointiin, jotta liikkuminen palveluna (MaaS) konkretisoituu.

Jo lähes 20 vuoden ajan kutsujoukkoliikennejärjestelmä Vippari on toiminut Pietarsaaren kunnan alueella. Esityksessä kuullaan, kuinka ja millä edellytyksillä se toimii.

Edullisempaa liikkumista yksilöt voivat saada hyödyntämällä autojen ShareIt-vertaisvuokrauspalvelua tai tilaamalla ja maksamalla kimppataksi sovellusta hyödyntäen. Ne voivat olla kätevä apu niin maaseudulla kuin kaupungeissa.

PayiQ ja Perille.fi pystyvät omalla tekniikallaan auttamaan mm. kuntia henkilömatkojen maksamiseen tai joukkoliikenneaikataulujen helppoon löydettävyyteen liittyen. Posti oy toimii koko Suomessa ja käy säännöllisesti jokaisen suomalaisen luona. Onko tässä yksi keino sujuvoittaa tavarankuljetuksia erityisesti tulevaisuuden maaseudulla?

Ilmoittautuminen 7.12 mennessä

Avoin ja maksuton tilaisuus sopii erityisesti kunnissa ja maakunnissa henkilöliikenteen parissa työskenteleville sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille. Tilaisuuden järjestäjinä toimivat MANEn maankäyttö ja infra -verkosto, Liikennevirasto, ITS Finland sekä liikenne- ja viestintäministeriö. 

Tilaisuus järjestetään liikenne- ja viestintäministeriön tiloissa Sonckin salissa osoitteessa Eteläesplanadi 16, Helsinki. Voit osallistua seminaariin myös etänä omalta tietokoneeltasi. Linkki ilmoitetaan myöhemmin mm. näillä www.maaseutupolitiikka.fi -sivuilla

Ilmoittautumiset ke 7.12. klo 14 mennessä

Ilmoittauduthan, vaikka osallistuisit etänä! Saat nettilinkin suoraan sähköpostiisi ennen seminaaria.

Lisätiedot: Heli Siirilä, maaseudun maankäyttö ja infra -verkosto,  heli.siirila(at)uva.fi


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi