Joka Kurikkaan kurkottaa, se myös sinne pääsee – Äänestä Maaseutuparlamentti 2020 Kurikkaan!

Ensimmäinen valtakunnallinen Maaseutuparlamentti kokosi toissa vuonna maaseudun kehittämisestä kiinnostuneet toimijat Pohjois-Savoon, jossa nähtiin monia hyviä esimerkkejä maaseudun kehittämisestä. Nyt me Länsi-Suomessa haluamme toivottaa kaikki tervetulleeksi tutustumaan meidän maaseutuumme ja sen aarteisiin. Jatka lukemista ja ymmärrä miksi.

Kuvittele maaseutukaupunki, jossa yhdistyvät koko maan mittakaavalla merkittävä maataloustuotanto, puhdas luonto, yrittäjien kekseliäisyys, rohkeus ja sisukkuus, aktiivinen kylätoiminta ja kaiken huipuksi vielä keskeinen sijainti. Voimme ylpeänä kertoa, että meiltä Etelä-Pohjanmaalta löytyy sellaisia – esimerkiksi Kurikan kaupunki (http://www.kurikka.fi/). Anna äänesi Kurikalle ja Etelä-Pohjanmaalle (https://www.epliitto.fi/), niin järjestämme lakeuksille kaikkien aikojen maaseututapahtuman!

Etelä-Pohjanmaa – moderni ja kehittyvä maaseutualue

Kurikka on mainio esimerkki toimivasta ja kehittyvästä maaseudusta, sillä meillä voivat hyvin sekä maatalous, eri alojen yritykset että koko maaseutualue taajamista haja-asutusalueille. Eteläpohjalainen sisukkuus, omaan tekemiseen uskominen sekä yhteen hiileen puhaltaminen ovat saaneet aikaan ainutlaatuisen maaseutualueen, jossa on tilaa elää, yrittää ja kehittyä.

Maatalous on yksi tukipilareistamme: Etelä-Pohjanmaa on Suomen ruokamaakunta, jossa ruoka ja juoma kulkevat täyden polun pellolta pöytään. Maatalous ja siihen liittyvä yrittäminen ja kehittäminen ovat myös meille Kurikassa hyvin tärkeitä. Kurikka onkin maamme eturivin maatalouskaupunki sekä maidon- että lihantuotannossa. Maatalouden ohella Kurikassa kukoistaa myös muu yritystoiminta: menestystarinoita on kirjoitettu muun muassa elintarvike-, huonekalu- ja metalliteollisuuden aloilla.

Toimimme maakunnassa yhdessä yhteisen hyvän puolesta. Koulutuksesta, tutkimuksesta ja kehittämisestä pitävät huolen erilaiset yhteistyötahot. Ammattikorkeakoulu, viiden yliopiston yliopistokeskus, LEADER-ryhmät (http://www.uhoo.fi/) ja kyläyhdistykset (https://www.epk.fi/) rahoittajia unohtamatta tekevät alueesta jatkuvasti kehittyvän ja eteenpäin menevän.

Tervetuloa lakeudelle!

Etelä-Pohjanmaalta löytyy siis paljon esimerkkejä siitä, miten maaseutua voidaan kehittää aktiivisesti, rohkeasti ja kestävästi. Meillä on myös puitteet tarjota teille mahdollisuus päästä tutustumaan tähän kaikkeen. Kurikan keskustassa sijaitseva uunituore Kampus sopii erinomaisesti päätapahtumapaikaksi. Kampuksella on nimittäin nykyaikaiset, monikäyttöiset ja viihtyisät tilat suurellekin vierailijamäärälle. Samassa rakennuksessa onnistuvat markkinat, työpajat, keskustelut ja gaalatilaisuus. Monipuolinen rakennus sisältää myös ruokailu- ja siistiytymistilat sekä työ- ja taukohuoneita.

Majoitusvaihtoehtojen valikoima on laaja: niin hotellissa viihtyville kuin B&B-, maatila- tai leirintäaluetyyppistä majoitusta hakevillekin löytyy mieluinen yöpymispaikka. Lähialueella on nimittäin tarjolla monenlaisia tapoja majoittua ja tutustua paikalliseen elämään.

Myös maakuntakeskuksien muut palvelut ovat lähellä: Seinäjoki on 30 minuutin ja Vaasa 50 minuutin ajomatkan päässä. Maaseutuparlamentin järjestämispaikaksi Kurikka sopii mainiosti siis kulkuyhteyksienkin puolesta: Kurikan lähellä sijaitsevat sekä lentokenttä että juna-asema. Autolla ajamalla pääset valtatie 3:a pitkin suoraan lähes pihaan saakka.

Tutustumiskohteina meillä tulee olemaan mielenkiintoinen ja laaja kattaus erilaisia yrityksiä, nuorten ja nuorten aikuisten luomia toimintamalleja ja tapahtumajärjestelyjä, luontokohteita, tutkimusta sekä erilaisia kehittämisorganisaatioita – joissa kaikissa yhdistyy pyrkimys kestävään kehitykseen. Katso esimerkkejä mahdollisista kohteistamme esittelyvideoltamme.

Äänestä Kurikka Maaseutuparlamentin pitopaikaksi ja pääset tutustumaan nykyaikaiseen ja perinteitä kunnioittavaan kestävän kehityksen Etelä-Pohjanmaahan!

Äänestyksen Viima-alustalle pääset täältä. Huom. äänestys toteutetaan peukutus -toiminnolla ja tämä vaatii kirjautumisen (Viima, Facebook, Google, Linkedin, Office 365). Peukutus-toiminto on aktivoitu vain ajalla 26.-28.3.