Älykkäät maaseudut -kiertue jatkuu 29.4. webinaarilla

Maaseutuverkosto, Maaseutupolitiikka, Saaristopolitiikka

Mitä uudistuva ja monipuolinen maaseutu tarvitsee? Webinaarin tavoitteena on käydä läpi sekä EU:n yhteisen maatalouspolitiikan valmistelun tilanne että kansallisen maaseutupolitiikan ja saaristopolitiikan tulevat ohjelmakaudet.

Webinaarin tavoitteena on käydä läpi EU:n yhteisen maatalouspolitiikan (CAP) valmistelun tilanne sekä tehdä kansallinen maaseutupolitiikka ja saaristopolitiikka tutuiksi. 

Suomessa tehdään kansallinen strateginen suunnitelma (CAP-suunnitelma), joka kattaa myös maaseudun kehittämisen. Tilaisuudessa saadaan katsaus strategiasuunnitelman tilanteesta ja tulevan EU-rahoituskauden maaseudun kehittämisen suuntaviivoista.

Webinaarissa esitetään myös kansallisen maaseutupolitiikan ja saaristopolitiikan tavoitteet. Seitsemättä kansallista maaseutupoliittista kokonaisohjelmaa valmistellaan tämän vuoden aikana. Saaristopolitiikan ohjelma valmistuu kevään aikana.   

Tule mukaan 

  • poimimaan tietoa alueellisten maaseudun kehittämissuunnitelmien ja paikallisten kehittämisstrategioiden valmisteluun.
  • syöttämään alueellista näkökulmaa kansallisen maaseutupolitiikan tekemiseen (muun muassa maaseudun infra-, palvelu- ja työllisyyskysymykset).
  • päivittämään tietosi kansallisesta saaristopolitiikasta.

Älykkäät maaseudut -webinaari järjestetään 29.4.2020 klo 9-12.00. 

Webinaarin ohjelma julkaistaan vielä ennen pääsiäistä. 

Merkitse kuitenkin päivä jo nyt kalenteriisi ja ilmoittaudu webinaariin vaikka heti: https://e.eventos.fi/forms/maa...

Älykkäät maaseudut -webinaari on osa laajempaa Älykkäät maaseudut -kiertuetta, joka kerää maaseudun ja maatalouden kehittäjät yhteen niin virtuaalisesti kuin kasvokkainkin. Kevään aikana järjestetään muutamia virtuaalisia työpajoja ja syksyllä tilanteen niin salliessa myös kasvokkain tilaisuuksia ELY-keskusalueilla.

Webinaari on tarkoitettu maaseudun kehittäjäorganisaatioille ja sidosryhmille sekä ELY-keskuksille ja Leader-ryhmille. Toivomme että ELY-keskukset ja Leader-ryhmät välittävät kutsua eteenpäin alueillaan.