Hyvää elämää monipaikkaistuvassa Suomessa -keskustelu SuomiAreenassa

Maaseutupolitiikka

Osana SuomiAreena-tapahtumaa keskusteltiin hyvästä elämästä monipaikkaistuvassa Suomessa. Keskustelu järjestettiin keskiviikkona 14.7 klo 10-10.45. ja tallenne on katsottavissa alta.

Arkemme ja elämämme on irtaantumassa paikasta. Teemme työtä, harrastamme, asumme ja opiskelemme eri paikoissa. Viihdymme sekä kaupungissa että maaseudulla. Onko monipaikkaisuus meille mahdollisuus syödä ja säästää kakku: rakastaa monia paikkoja samaan aikaan?

Keskustelussa syvennyttiin kokemuksiin monipaikkaisuudesta ja siihen liittyvästä yhteisöllisyyden muodon muutoksesta sekä digitalisaation kaksiosaisesta merkityksestä. Mitä oivalluksia syntyi eri näkökulmien kohtaamisessa?

Jos suora lähetys jäi katsomatta, niin keskustelun voi katsoa myös jälkikäteen MTV-palvelusta.

Keskustelun juonsi luovan alan yrittäjä ja somevaikuttaja Inari Fernández (kuvassa keskellä). Näkökulmia keskusteluun toivat yrittäjä Jenni Levävaara, tutkimusprofessori Hilkka Vihinen, filosofian tohtori ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Pekka Sauri, Puumalan kunnanjohtaja Niina Kuuva sekä aluekehitysasiantuntija Aleksi Koivisto (keskustelijat kuvassa yllä).

Keskustelun järjestäjinä toimivat maaseutupolitiikan neuvoston lisäksi maaseutuverkosto, Suomen 4H-liitto ry, Suomen Kylät ry, Brahea-keskus, Kainuun Nuotta ry ja Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI. 

Lämmin kiitos kaikille keskustelijoille ja yhteistyötahoille. Hyvää kesää, jatketaan keskustelua monipaikkaisuudesta valtakunnallisessa Maaseutuparlamentti -tapahtumassa.

Katso keskustelu tästä

Pääset mtv-palveluun myös tästä linkistä.