Kestävän kehityksen viikko - avajaisseminaari

Maaseutupolitiikka

Kestävän kehityksen viikko on tapahtumaviikko täynnä tekoja, tietoa, vinkkejä, inspiraatiota ja keskustelua! Kestävän kehityksen viikkoa vietetään 25.9-1.10.2023. Kestävän kehityksen viikko avataan virallisesti avausseminaarilla, tänä vuonna Varsinais-Suomessa, Mynämäessä maanantaina 25.9. klo 13–15, tilaisuutta voi myös seurata etänä.

Kestävän kehityksen viikon aikana tuodaan esille maaseudun kestävyystyötä monenlaisten toimintojen kautta. Viikko järjestetään 10 maakunnassa Suomessa, ja se on osa Euroopan Kestävän kehityksen viikkoa. Avajaisseminaari kokoaa yhteen asiantuntijoita ja kestävän kehityksen toimijoita. Seminaarissa keskustellaan maaseudun mahdollisuuksista, innovaatioista ja kansalaistoiminnan merkityksestä kestävämmän tulevaisuuden puolesta.

Avajaisseminaarin ohjelma:

13.00 Tilaisuuden avaus

Tervetuloa pitkän linjan Hinku-kunta Mynämäkeen, Carita Maisila, kunnanjohtaja, Mynämäki

Keskeneräinen kestävä kehitys maaseutupolitiikan asiana, Sami Tantarimäki, erityisasiantuntia, Maa- ja metsätalousministeriö

Kestävää kansalaistoimintaa: innovatiivisia yhdistystekoja Mynämäeltä

  • Johanna Varjonen, Wirmon Martat
  • Minna Hautio, Mynämäen asemanseudun kylät
  • Lauri Numminen, Mynämäen seudun pienkiinteistöyhdistys

Paikallislähtöinen kestävän kehityksen toiminta osana suurempaa kokonaisuutta, Taru Savolainen, apulaispääsihteeri, Kestävän kehityksen toimikunta

Kansalaistoiminnan merkitys työssä kohti kestävämpää tulevaisuutta, Simo Rissanen, erityisasiantuntija, SOSTE

TarjoiluAvajaistilaisuuden järjestävät: Maaseutupolitiikan kestävän kehityksen viikko – verkosto, Varsinais-Suomen Kylät ja Leader Ravakka.

_ _ _

Tapahtumaviikon toteutuksesta vastaa maaseutupolitiikan Kestävän kehityksen viikko – maaseutu edelläkävijänä verkosto. Verkostoa hallinnoi Svenska lantbrukssällskapens förbund, yhteistyössä Suomen Kylien sekä Åbo Akademin aluetieteen kanssa. Yhteisenä tavoitteena on tuoda esiin maaseudun mahdollisuuksia ja uusia innovaatioita kestävän elämäntavan takaamiseksi. Kestävän kehityksen viikko on myös tilaisuus eri toimijoille jakaa hyviä esimerkkejä kestävistä toimista ja innostaa myös muita. Ennen kaikkea viikko luo mahdollisuuksia yhdessä keskustella kestävämmästä tulevaisuudesta.

Lisätietoja:

  • Backlund, Nora

    KEHÅ-verkoston erityisasiantuntija / Svenska lantbrukssällskapens förbund

    Sähköpostiosoite: nora.backlund@slf.fi
    Puhelinnumero: 044 079 7079