Maaseudun myyttejä murretaan SuomiAreenassa 28.6.

Maaseutupolitiikka
SuomiAreena Maaseudun myytinmurtajat-keskustelu

Juhannuksena perinteisesti karataan maaseudulle saunomaan, nauttimaan luonnonrauhasta ja perinteistä. Elämään hyvää elämää maaseudulla. Oletko kuitenkaan koskaan tullut miettineeksi, millaisia myyttejä maaseutuun liittyy?

Osa niistä lienee tosia ja osa on vain mielikuvaa. Joka tapauksessa myytit vaikuttavat käsitykseen maaseudustamme ja myös omaan toimintaamme.

Näihin myytteihin pureudumme SuomiAreenassa perjantaina 28.6. klo 12.00-12.45, Keskustelua on mahdollista seurata paikan päältä Porissa kauppakeskus Puuvillassa, ja keskustelua voi seurata myös MTV Katsomon kautta.

Keskustelua luotsaa Helsingin Sanomien toimittaja sekä podcastaaja Tuomas Peltomäki. Hän odottaa keskustelua uteliaana: "Usein myytit maaseudusta ovat peräisin mummolasta tai leivinuunin loimussa kerrotuista nälkävuositarinoista – pian ne voivatkin olla peräisin Porista!"

Maaseudun myytinmurtajat –keskusteluun ottavat osaa artisti Sanna “Litku” Klemetti, UEF:n apulaisprofessori Olli Lehtonen, Lieksan kaupunginjohtaja Pirre Seppänen, Elinkeinoelämän keskusliiton johtava asiantuntija Jari Huovinen, AgriHubin koordinaattori Susanna Lahnamäki-Kivelä, Sunniemen Kartanon yrittäjä Toni-Anton Mattila, sekä Eurajoen nuorisovaltuustolainen Jaakko Kulmala.

Keskustelu järjestetään yhteistyössä EU:n maaseuturahoituksen, AgriHubin ja maaseutupolitiikan neuvoston MANEn kanssa.

Tutustu keskusteluun: https://www.suomiareena.fi/pori/ohjelma/9970303A-254C-4CF4-95C8-674946ED24E3