Yhteisten asioiden äärellä 19.11.: Maaseutubarometri 2020 kolmannessa osassa keskiössä ilmastonmuutos, ympäristö ja arjen turva

Maaseutupolitiikka

Mitä mieltä suomalaiset ovat ilmastonmuutoksesta suhteessa maaseutuun? Mitä toiveita on biotaloudesta ja uusiutuvien luonnonvarojen käytöstä sen ratkaisemiseksi? Maaseutubarometrin tutkimusraportin kolmannessa osassa kerrotaan myös siitä, mistä arjen turva rakentuu maaseuduilla ja toteutuuko turvallinen arki?

Tervetuloa mukaan Yhteisten asioiden äärelle - maaseutupolitiikan päivään 19.11. ja Maaseutubarometri 2020 tutkimusraportin kolmannen osan julkistamistilaisuuteen, joka alkaa klo 10.00. suomen.tv-kanavalla.

Tutkimusraportin viimeisessä osassa kerrotaan suomalaisten näkemyksiä ilmastonmuutoksesta, ympäristöstä ja arjen turvasta maaseudulla. Ilmastonmuutos ja ympäristö -osio lisättiin uutena vuoden 2020 Maaseutubarometriin.

Tilaisuutta juontavat maaseutupolitiikan Harvaan asutun maaseudun verkoston erityisasiantuntija Tarja Lukkari ja Kainuun Nuotta ry:n toiminnanjohtaja Veli-Matti Karppinen

Ohjelma

Klo 10.00. Lähetys alkaa

Klo 10.05. Maaseutubarometrin 2020 kolmannen osan tulokset ”Ilmastonmuutos, ympäristö ja arjen turva maaseudulla”.

Tuloksia esittää tutkija Ulla Ovaska Luonnonvarakeskuksesta. Mukana lähetyksessä myös tutkimusprofessori Hilkka Vihinen.

Klo 10.30. Keskustelua tuloksista. Mitä ajatuksia tulokset herättävät?

Keskustelu 1. Arjen turvaa maaseudulla – mistä on käytännössä kyse?

  Kommenttipuheenvuoro, tutkija Heikki Laurikainen Suomen pelastusalan keskusjärjestö ry:stä (SPEK).

  Mukana keskustelemassa Juhani "Jussi" Soini, Vuolijoen kylältä, Kajaanin nuorisovaltuuston puheenjohtaja Jonna Kyllönen ja hankeaktivaattori Anu Suotula Keskipiste-Leader ry:stä. 

  Keskustelun aikana otetaan vastaan kysymyksiä chatin kautta. 

  Keskustelu 2. Ilmastonmuutos ja ympäristö – hyvä paha maaseutu?

  Kommenttipuheenvuoro, ylijohtaja Tarja Haaranen ympäristöministeriöstä.

  Kommenttipuheenvuoro, liikenneneuvos Saara Jääskeläinen liikenne- ja viestintäministeriöstä.

  Mukana keskustelemassa Juhani "Jussi" Soini, Vuolijoen kylältä ja Kajaanin nuorisovaltuuston puheenjohtaja Jonna Kyllönen ja hankeaktivaattori Anu Suotula Keskipiste-Leader ry:stä.

  Klo 11.45. Yhteenveto – mitä otetaan keskustelusta mukaan? Kenen kanssa otetaan aihe seuraavaksi keskusteluun? 

  Klo 12.00 Lähetys päättyy.