Kestävän kehityksen viikko kokoaa yli sata aloitetta ja tapahtumaa kestävästä kehityksestä eri puolilta Suomea

Kestävän kehityksen viikkoa vietetään valtakunnallisesti 26.9.-2.10.2022. Kestävän kehityksen viikko on tapahtumaviikko täynnä tietoa, vinkkejä, inspiraatiota ja keskustelua kestävyydestä. Viikon aikana eri toimijat tuovat maaseudun kestävyysteemaa esille tapahtumien kautta.

Pohjanmaalta valtakunnalliseksi levinnyttä Kestävän kehityksen viikkoa vietetään tänä vuonna myös Kainuussa, Kymenlaaksossa, Pirkanmaalla, Pohjois-Savossa, Satakunnassa, Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa.

On vähintään 125 tapaa tuoda esille ja luoda keskustelua kestävästä kehityksestä, jos Kestävän kehityksen viikon uniikkien tapahtumarekisteröintien määrää on uskominen. Ohjelmaa selatessa löytyy jotakin jokaiselle: työpajoja, seminaareja, keskustelutilaisuuksia, markkinoita ym. Ajankohtaiset aiheet kuten energia, talous ja hyvinvointi näkyvät eri tapahtumissa ja tilaisuuksissa. Yhteistä ja erityistä eri puolilla Suomea järjestettävissä tapahtumissa on into ja tekemisen halu: halutaan oppia uutta ja inspiroida konkreettisiin kestävän kehityksen toimiin niin paikallisesti kuin laajemminkin.

Kestävän kehityksen viikko avataan virallisesti avausseminaarissa, joka järjestetään Maalahdessa (kestavankehityksenviikko.fi), Pohjanmaalla 26.9. klo 13–15. Tilaisuutta voi seurata etänä. Tilaisuudessa puhuu Kestävän kehityksen toimikunnan pääsihteeri Eeva Furman otsikolla ”Myönteinen tulevaisuuskuva kutsuu kestävän kehityksen poluille”. Maaseutupolitiikan neuvoston pääsihteeri Antonia Husberg tuo tilaisuuteen maaseutupolitiikan terveiset. Tilaisuudessa eri toimijat eri alueilta kertovat mitä kaikkea maaseudulla tehdään jo nyt kestävään kehitykseen liittyen.

Kestävän kehityksen viikon takaa löytyy maaseutupolitiikan neuvoston alaisuudessa toimiva verkosto Kestävän kehityksen viikko - maaseutu edelläkävijänä. Hanketta toteuttaa Svenska lantbrukssällskapens förbund, Suomen Kylät sekä Åbo Akademin aluetieteen oppiaine. Yhteisellä hankkeella halutaan tuoda esiin eri tavoilla maaseudun mahdollisuuksia ja uusia innovaatioita kestävän elämäntavan takaamiseksi. Kestävän kehityksen viikko on myös tilaisuus eri toimijoille jakaa hyviä esimerkkejä kestävistä toimista ja innostaa mukaan toimintaan muita. Ennen kaikkea viikko luo mahdollisuuksia keskustella yhdessä kestävämmästä tulevaisuudesta.

Kestävän kehityksen viikon tapahtumat löytyvät kestavankehityksenviikko.fi- sivustolta. 

Uutista on muokattu 21.9.2022.

Lisätietoja

  • Backlund, Nora

    KEHÅ-verkoston erityisasiantuntija / Svenska lantbrukssällskapens förbund

    Sähköpostiosoite: nora.backlund@slf.fi
    Puhelinnumero: 044 079 7079