Kevään mielenkiintoisia maaseututilaisuuksia

Uutinen

Laita ylös kalenteriisi kevään mielenkiintoisia maaseutuaiheisia tilaisuuksia!

JÄRKEVÄ-hankkeen tilaisuudet

Järjestökenttä tietotalousosaamisen välittäjänä maaseudulla (JÄRKEVÄ) -hankkeen kolmas live-TV-lähetys 28.4. klo 13-14.45 avaa järjestötoimijoille ja muille aiheesta kiinnostuneille dataan kätkeytyviä mahdollisuuksia. Tule kuulolle iltapäivän lähetykseen, jossa esillä on konkreettisia esimerkkejä siitä, kuinka järjestöt voivat hyötyä niin datan analysoinnin, keräämisen kuin avaamisenkin mahdollisuuksista! Tutustu ohjelmaan maaseutupolitiikka.fi:n tapahtumakalenterissa.

JÄRKEVÄ-hankkeen puitteissa järjestetään myös seuraavat tilaisuudet:

  • 6.5. klo 10–12 työpaja: Data ja sen hyödyntäminen
  • 18.5. klo 13–15 työpaja: Digiosaamisen kehittäminen
  • 15.6. klo 13–15 live-TV: Osaamisen kehittäminen, digituki ja verkostot
  • 15.9. klo 13–15 live-TV: JÄRKEVÄ-hankkeen tulokset

Lue lisää hankkeesta ja sen puitteissa järjestettävistä tilaisuuksista Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry TIEKE:n nettisivuilta.

Osallisuuskahvit

Maaseudun Sivistysliiton Osallisuuskahvit on webinaarien sarja, jossa tuodaan esille näkökulmia osallisuuteen ja osallisuustyöhön.

Huhtikuun osallisuuskahveilla 26.4. 14-15 vedetään yhteen Tää on mulle tärkee -hankkeen anti. Kahvien otsikkona on Kylä nuoren kotina – ymmärrä kuulumisen tärkeys. Aiheesta keskustelemassa ovat Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen tutkimusjohtaja Tuomas Kuhmonen, väitöskirjatutkija Marika Kettunen Oulun yliopiston maantieteen laitokselta sekä Pohjois-Pohjanmaan tuoreinta kyläohjelmaa tekemässä ollut agrologi Belyta Tembo.

Toukokuun osallisuuskahvien aiheena on yhteiskehittäminen kunnan menetelmänä. Kenen ehdoilla kehitetään? Kenen ääni kuuluu ja painaa?

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan osallisuuskahveille Maaseudun Sivistysliiton nettisivuilta.

Ylpeydellä Kylästä –webinaarisarja

Suomen Kylät ry:n maaliskuussa alkanut Ylpeydellä Kylästä –webinaarisarja tarttuu maallemuuton nosteeseen ja tarjoilee monipuolisen kattauksen kyläasumisen ja maallemuuton edistämisestä. 

Webinaarisarja jatkuu 10.5. aiheella Kylä kehittää – yhteistyön ja hankkeiden mahdollisuudet. Kehittäminen sisältää muun muassa ansaintamallit ja -ideat, kylien liiketoiminnallisuuden sekä hankkeistamisen. Tässä osassa paneudutaan myös yhteistyön mahdollisuuksiin niin kunnan kuin naapurikylien sekä yritysten kanssa. 

Ylpeydellä kylästä –webinaarisarjan tulevat webinaarit:

  • 10.5. klo 17.30-19.30: Kylä kehittää – yhteistyön ja hankkeiden mahdollisuudet
  • 13.9. klo 17.30-19.30: Viestintä – kylästä kuuluu
  • 8.11. klo 17.30-19.30: Kyläasumisen kehittäminen – uudet tuulet ja toimivat esimerkit

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan Suomen Kylät ry:n nettisivuilta.