Maaseutuparlamentti 2020-paikkakisa ratkeaa tänään!

Uutinen

Kurikka, Lappeenranta ja Nurmes ovat ehdolla seuraavaksi valtakunnalliseksi Maaseutuparlamentti 2020 –tapahtumapaikkakunnaksi. Kova kamppailu käydään siitä, missä ovat tämän hetken Suomen maaseutujen kiinnostavimmat kehittämisen helmet. Äänestys on auki enää tämän päivän. Sinä voit vaikuttaa siihen, missä Maaseutuparlamentti järjestetään 1. –3.10.2020!

Maaseutuparlamentti on valtakunnallinen tapahtuma, jonka keskiössä on Suomen maaseutujen voimavarat, tarpeet ja mahdollisuudet. Se tuo yhteen kaikki maaseutujen mahdollisuuksista innostuneet toimijat, asukkaat, yrittäjät, kehittäjät, tutkijat, päättäjät ja toimittajat eri puolilta Suomea. Tapahtumassa heittäydytään rohkeasti keskustelemaan sekä etsimään ja kehittämään toimivia ratkaisuja kestävän kehityksen edistämiseksi Suomessa.

Maaseutuparlamentti-paikkakisassa (lue lisää) on haettu maaseudun kehittämisen ja maaseutupolitiikan toimintamallien helmiä eri puolilta Suomea. Paikkakisan raati valitsi seitsemästä hyvästä ehdotuksesta kolmen kärjen, joista kaikki saavat äänestää suosikkiaan:

”Kestävän kehityksen (pito)paikka” (Nurmes, Hyvärilä ja Bomba) –ehdotuksen on laatinut Nurmeksen kaupunki (lue lisää). Luomun ja biotalouden Nurmeksessa pääsee tutustumaan karjalaiseen vieraanvaraisuuteen ja kulttuuriin sekä metsäbiotalouden, maatalouden, luontomatkailun ja elintarviketeollisuuden symbioosiin. Retkiehdotuksiin sisältyy tutustuminen yhdistystoimijoiden uusiutuviin energiaratkaisuihin sekä nykyaikaiseen metsäopetukseen. Ehdotus on laadittu yhteistyössä Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus Oy:n ja paikallisten ja alueellisten järjestöjen kanssa.

”Nupit Kaakkoon!” (Lappeenranta, Rauha) –ehdotuksen ovat laatineet alle 30-vuotiaat nuoret, jotka peräänkuuluttavat isoa loikkaa tulevaisuuden turvaamiseksi (lue lisää). Ehdotus nojaa vahvasti Kaakkois-Suomen edelläkävijyyteen uusien energiaratkaisujen, kestävän kehityksen innovaatioiden ja ympäristönsuojelun saralla. Liikkuvien palveluiden toimintamallit, nuorten osallisuuden esimerkit ja rajaeksotiikka herättävät varmasti kiinnostusta. Ehdotus on laadittu laajassa yhteistyössä alueen Leader-ryhmien, alueen maakuntien liittojen, kaupunkien, koulutusorganisaatioiden ja järjestöjen kanssa.

”Tulevaisuus lautaselle!” (Kurikka, Kurikan Kampus) –ehdotuksen on laatinut Kurikan kaupunki, joka kutsuu tutustumaan tulevaisuuden ratkaisuihin Suomen rohkeimpaan maaseutukaupunkiin ja ruoka- ja juomaprovinssiin (lue lisää). Vahva pellolta pöytään ketju, vahva metalli- ja puuteollisuus sekä vahva kehittämistoimijoiden verkosto lupaavat Maaseutuparlamentti –osallistujille kiinnostavia retkikokemuksia. Ehdotus on laadittu yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan Leader-ryhmien, maakuntaliiton, koulutusorganisaatioiden ja järjestöjen kanssa.

Äänestys on auki torstaina 28.3. puoleen yöhön saakka. Tulosta voi seurata äänestysalustalla reaaliajassa. Äänestäminen vaatii kirjautumisen Viima-alustalle. Paikkakisan voittaja julkistetaan perjantaina Maaseutuparlamentti.fi –sivuilla.

Lisätiedot:

Antonia Husberg, maaseutuylitarkastaja, maa- ja metsätalousministeriö, p. 0295 16 2033, etunimi.sukunimi@mmm.fi

Somessa käytettävät aihetunnukset: #maapuhuu #Maaseutuparlamentti

Äänestys-alustan voi upottaa HTML-sivuille kopioimalla alla oleva koodi:
<iframe src="https://app.viima.com/maaseutupolitiikka/maaseutuparlamentti2020/" height="550px" width="100%"/>