Maaseutupolitiikan painopisteet kuntavaaleihin 2017

Tiedote , Uutinen

Maaseutupolitiikan neuvosto (MANE) nostaa esiin kuntavaaleissa 2017 tulevaisuuden kunnan sivistysrooli, hyvinvointiroolissa, osallisuus- ja yhteisörooli, elinkeino- ja työllisyysrooli, elinympäristörooli, kehittäjä- ja kumppanirooli.

Maaseutupolitiikan neuvosto (MANE) nostaa esiin kuntavaaleissa 2017 tulevaisuuden kunnan sivistysrooli, hyvinvointiroolissa, osallisuus- ja yhteisörooli, elinkeino- ja työllisyysrooli, elinympäristörooli, kehittäjä- ja kumppanirooli. Kaikissa näissä, tarvitaan tulevilta luottamushenkilöiltä rohkeutta nähdä oman kunnan maaseudun monipuoliset mahdollisuudet ja luoda puitteet niiden toteuttamiselle.

Maaseutupolitiikan painopisteet on suunnattu kuntavaaliehdokkaille, joilta toivotaan ja edellytetään rohkeita ja yhteiskuntavastuullisia päätöksiä, joissa huomioidaan maaseutualueet, maaseudun toimintaympäristöt, asukkaat, yrittäjät ja järjestöt.

Maaseutupolitiikan pääsihteeri, Christell Åström, painottaa kuntien roolia paikallisen elinvoimaisuuden edistäjänä. Elinvoima ja kumppanuus ovat asioita, joita jokaisessa kunnassa on muotoiltava oman näköiseksi prosessiksi, huomioiden eri paikkojen voimavarat, tarpeet ja haasteet, tähdentää Åström.

Maaseutupolitiikan puolelta halutaan kannustaa tulevia kuntapäättäjiä olemaan luovia ja näkemään maaseutualueiden monipuoliset mahdollisuudet. Maaseutu on erottamaton osa kunnan ja koko Suomen menestystä ja yhteiskuntaa.

Maaseutupolitiikan blogissa nostetaan kevättalven aikana eri maaseutunäkökulmia kuntavaalikeskusteluun.