MMM, LVM, Viestintävirasto ja Maaseutuvirasto tiedottavat: Laajakaistainfo.fi on portti parempiin yhteyksiin

Tiedote

Laajakaistainfo.fi-sivusto on perustettu vauhdittamaan laajakaistan rakentumista koko maassa. Se jakaa nopeisiin verkkoyhteyksiin liittyvää tietoa eri tekniikoista ja saatavilla olevasta rahoituksesta. Sivustolta saa tietoa laajakaistan saatavuudesta eri osissa maata ja esimerkkejä siitä, minkälaisia mahdollisuuksia digitalisaatio avaa, kun käytössä ovat nopeat verkkoyhteydet.

Laajakaistojen rakentamista rahoitetaan sekä LVM:n Nopea laajakaista -hankkeen kansallisista varoista, että MMM:n hallinnoimasta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta. Laajakaistainfo.fi kokoaa eri rahoittajien tiedot yhteen paikkaan.

Laajakaistainfo.fi -sivustoa ylläpitävät liikenne- ja viestintäministeriö, maa- ja metsätalousministeriö, Viestintävirasto sekä Maaseutuvirasto. Toimijat muodostavat yhdessä virtuaalisen Suomen laajakaistatoimiston (Broadband Competence Offices, BCO), jonka tehtävänä on neuvoa yrityksiä, kansalaisia ja viranomaisia laajakaistahankkeisiin liittyvissä asioissa. Toimisto on osa Euroopan komission käynnistämää verkostoa, joka jakaa laajakaistan rakentamiseen liittyviä hyviä käytäntöjä ja esimerkkejä siitä, kuinka digitalisaation mahdollisuuksia on hyödynnetty.

EU:n yhteisenä tavoitteena on saada nopea, vähintään 100 megabitin yhteys kaikkiin kotitalouksiin vuoteen 2025 mennessä.

Lue tiedote kokonaisuudessaan täältä: http://mmm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/laajakaistainfo-fi-on-portti-parempiin-yhteyksiin

Lisätiedot:

Marianne Selkäinaho, maa- ja metsätalousministeriö, 0295 162 218

Katariina Vuorela, liikenne- ja viestintäministeriö, 0295 34 2029

Päivi Peltola-Ojala, Viestintävirasto, 0295 390 539